Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeň už má náhradu za zraněného Krmenčíka. Ze Zlína přivábila Beauguela

Byl to rébus, který ale neměl ke svému vyřešení dlouhého trvání. Poté, co Viktoria Plzeň utrpěla velkou ztrátu v podobě Michaela Krmenčíka, pro něhož vinou zranění skončila sezona, už má náhradu do útoku. Nebude jí však několikrát zmiňovaný Nikolaj Komličenko. Plzeň sáhla do Zlína a ukázala na Jeana-Davida Beauguela.

Jean-David Beauguel se raduje ze vstřelené branky
zdroj: Letní olympijské hry autor: Glück Dalibor

Beauguel se novým působištěm pochlubil na instagramovém účtu, pozfěji ji smazal. Na fotce je zachycen, jak v kanceláři ve Štruncových sadech drží plzeňský dres. Fotografie je doprovozena textem: "Blahopřeji svému bratrovi." Klub se zatím oficiálně k nové akvizici nevyjádřil.

Šestadvacetiletý Beauguel aktuálně figuruje na druhém místě co do počtu vstřelených gólů v nejvyšší soutěži. Na svém kontě jich má po čtrnácti kolech osm. Víc už jich má jen zmíněný mladoboleslavský Komličenko - dvanáct.

Francouzský útočník Beauguel začínal s fotbalem v Toulouse. Vyzkoušel si ale i tuniskou ligu, hrál rovněž v Nizozemsku.

Od roku 2014 nastupoval v pražské Dukle, kde se ale herně spíše trápil. Po třech letech pak loni v zimě přestoupil do Zlína. Tam se v aktuálně probíhající sezoně rozstřílel. V první lize dosud odehrál 93 zápasů a vstřelil 22 branek. Ve Zlíně Beauguelovi na konci roku končí kontrakt, od ledna se tak mohl Plzni upsat jako volný hráč.

"Beauguel je hodně zajímavý typ. Na druhou stranu, když si vezmeme jeho historii, kdy se dva roky v Dukle hledal... Když přijdete do Plzně a musíte o místo bojovat, ne každý hráč na to reaguje správně. Má pověst takovou, že je potřeba ho do některých věcí nutit," prohlásil ve Fotbal fokus podcastu expert Karel Häring.

Absenci Krmenčíka a možné náhrady za něj řeší i nový díl Fotbal fokus podcastu:

Trenér Zlína Michal Bílek tak bude moci po Beauguelově odchodu využít v útoku zejména Tomáše Poznara, Pavla Vyhnala a Lukáže Železníka. V kádru Fastavu jsou rovněž Alexander Jakubov a Patrik Slaměna.

Na druhé straně v Plzni tak mají vedle Beauguela k dispozici i služby Tomáše Chorého a Jakuba Řezníčka. V Trnavě je na hostování do zimy slovenský útočník Marek Bakoš.

"Chorý a Řezníček mají jen nějakou část z Krmenčíka. U Chorého bylo pro mě překvapení už tehdy, když si ho Plzeň brala. Teď by bylo hrozně přísné hodnotit Řezníčka. Minut odehrál málo a potřebuje nabrat větší herní praxi," uvedl Häring.

Viktoria nedávno avizovala i získání dalšího slovenského útočníka. Erik Pačinda podepsal tříletou smlouvu a přichází jako volný hráč po ukončení kontraktu v Dunajské Stredě. Devětadvacetiletý fotbalista může nastoupit až v jarní části sezony a do té doby bude s českým mistrem pouze trénovat.

Krmenčík musel s přetrženým zkříženým vazem v levém koleni na operaci. Pětadvacetiletý  reprezentant si kvůli vážnému zranění v této sezoně už nezahraje. Nejlepší střelec Plzně se zranil v ligovém utkání proti Slovácku, v němž střídal v 90. minutě.

Je nám líto, video expirovalo.
Šilhavý o Krmenčíkovi: Je to velká komplikace
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články