Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Obrovský problém Plzně: Krmenčík je zraněný a má asi po sezoně

Útočná opora plzeňských fotbalistů Michael Krmenčík má přetržený zkřížený vaz na levém koleni a pravděpodobně mu skončila sezona. Informaci jako první přinesl Deník Sport, klub ji už potvrdil. Krmenčíkovo vyřazení by mohlo být pro Plzeň velmi vážnou trhlinou v plánech na obhajobu mistrovského titulu či eventuální postup do jarní fáze Evropské ligy.

Je nám líto, video expirovalo.
Šilhavý o Krmenčíkovi: Je to velká komplikace

Krmenčík v neděli proti Slovácku (2:1) odehrál téměř celé utkání a v 90. minutě ho vystřídal Tomáš Chorý. Proti Ostravě v poháru pak už Krmenčík nebyl ani na lavičce.

Vyšetření na magnetické rezonanci odhalilo, že pětadvacetiletý kanonýr má přetržený zadní křížový vaz v levém koleni. To znamená operaci v nejbližších dnech a následná přibližně půlroční rekonvalescence. Krmenčík si tak do konce této sezony už nejspíš nezahraje.

"Děkuji všem fanouškům, kteří mě podporují a poslali mi velké množství zpráv. Budu tvrdě makat, abych se brzy vrátil v plné síle," uvedl Krmenčík.

Zpráva o jeho špatném zdravotním stavu přichází v momentě, kdy Plzeň vypadla v osmifinále poháru s Baníkem Ostrava (2:3 v prodl.), v sobotu ji čeká střetnutí se stejným týmem, jenže ve Vítkovicích a hlavně jsou před ní odvety základní skupiny Ligy mistrů, zbytek ligového podzimu a nadto ještě celé jaro.

Hru Plzně před ligovým utkáním s Baníkem Ostrava rozebírá Fotbal fokus podcast:

Krmenčík navíc patří do základní sestavy české reprezentace, za kterou dal v 19 utkáních osm branek.

O jeho služby stálo před časem např. francouzské Bordeaux a v zimě za něj blíže nespecifikovaný klub (hovořilo se o Anglii, pozn. red.) nabízel závratných 300 milionů korun, je aktuálně se sedmi góly ze třinácti zápasů třetím nejlepším ligovým střelcem. A to za Nikolajem Komličenkem z Mladé Boleslavi a Jeanem-Davidem Beauguelem ze Zlína.

Sport
zdroj: ČT4

Nebylo by asi velkým překvapením, kdyby po jednom z nich začala Viktoria pošilhávat. Kromě toho má ale v kádru zmíněného Chorého, který se gólově prosadil zrovna ve středečním poháru proti Ostravě. Dalším útočníkem v týmu je rovněž Jakub Řezníček.

Jisté je, že už v zimě se bude ve Štruncových sadech hlásit nová posila. Jedná se nicméně o záložníka. Joel Kayamba přestoupil z Opavy už začátkem září. Šestadvacetiletý fotbalista z Demokratické republiky Kongo podepsal s obhájcem titulu smlouvu do roku 2022, ale do konce podzimní části sezony ještě zůstává ve slezském celku na hostování.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články