Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Plzeň si pojistila služby Mosquery. Smlouvu má do roku 2024

Viktoria Plzeň si pojistila na další dva roky klíčového záložníka Jhona Mosqueru. Dvaatřicetiletý kolumbijský fotbalista bude v týmu úřadujících ligových mistrů působit do roku 2024. Viktoria o tom informovala na klubovém webu.

"Jsme rádi, že došlo k oboustranné dohodě a Jhon bude i v nadcházejících sezonách nosit náš dres. Cítíme z něj obrovskou motivaci navázat na předchozí úspěchy a odvádět na hřišti maximum," řekl sportovní ředitel klubu Daniel Kolář.

Mosquera přišel do Plzně před minulou sezonou a byl jedním z tahounů při cestě za mistrovským titulem i postupem do Ligy mistrů. Za Viktorii dosud odehrál 66 soutěžních utkání a zaznamenal 15 gólů a 11 asistencí. Prosadil se i v milionářské soutěži při porážce 2:4 s Bayernem Mnichov.

"Přišel jsem do Viktorky, abych vyhrával tituly. Na začátku mi to hodně lidí nevěřilo, ale já prostě cítil, že na to máme, a dokázali jsme to. Navíc jsme si zahráli i Ligu mistrů. To jsou momenty, kvůli kterým hraju fotbal. Navíc se tady cítím velmi dobře, klub je jako rodina," uvedl Mosquera, jenž má s Plzní nakročeno k obhajobě titulu. Viktoria je po 15 kolech první o čtyři body před Slavií.

Rodák z kolumbijského Cali přišel do české ligy v roce 2014. Za Bohemians 1905 odehrál dvě sezony, po kterých ale zamířil zpět do vlasti. V roce 2020 se ke "klokanům" vrátil a přes Liberec se dostal do Plzně. Celkem v nejvyšší soutěži odehrál 141 utkání s bilancí 26 branek a 20 asistencí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články