Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Rada nepovede Jablonec v Karviné, Řehák se neodvolal proti trestu a pokutě za urážku Mosquery

Asistent trenéra fotbalistů Slavie Pavel Řehák se neodvolal proti dvouzápasovému trestu a pokutě 40 tisíc korun za hrubou urážku plzeňského záložníka Jhona Mosquery. Na lavičce tak bude chybět v utkání na Slovácku i při domácím vršovickém derby s Bohemians. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA) rovněž potvrdila trest na jedno utkání pro trenéra Jablonce Petra Radu, jenž dostal v minulém kole proti Olomouci čtvrtou žlutou kartu v sezoně.

Mosquera na konci října v závěru vypjatého utkání na Slavii dostal po druhém napomínání červenou kartu. Kolumbijský křídelník tmavé pleti po zápase obvinil Řeháka z rasistické urážky, ten to odmítl. Disciplinární komise rasismus neprokázala, slávistický asistent ale podle ní Mosqueru opakovaně hrubě urazil. Týden po verdiktu nabyl trest právní moci.

V utkání na hřišti Slovácka bude Slavii chybět i stoper Taras Kačaraba, jemuž byla pozastavena činnost na jedno soutěžní utkání za vyloučení ve čtvrtfinále poháru proti Spartě (0:2).

Ostrava bude doma proti Teplicím postrádat kvůli čtyřem žlutým kartám útočníka Nemanju Kuzmanoviče. Stejný trest dostal i Rada, jenž byl počtvrté napomínán za protesty během úvodního jarního kola proti Olomouci (1:0). Trest vztahuje i na veškeré mediální povinnosti spojené s nadcházejícím utkáním v Karviné, Radu tak musí zastoupit jeho asistenti.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články