Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň poprvé v přípravě prohrála, Legii podlehla 0:3

Fotbalisté Plzně utrpěli první porážku v letní přípravě, na soustředění v Rakousku podlehli Legii Varšava 0:3. V úvodním utkání ve Westendorfu svěřenci Pavla Vrby naopak porazili rumunskou Craiovu 3:1.

"Oba výsledky jsou spravedlivé. V prvním zápase jsme byli lepší a zaslouženě jsme vyhráli, v tom druhém zase byla lepší Legia a zaslouženě vyhrála ona. Výsledky odpovídaly průběhu hry, s Legií jsme bohužel tahali za kratší konec," řekl Vrba.

Plzeň v souboji úřadujících vicemistrů v prvním poločase vedl jako kapitán obránce Hloušek, který do Viktorie přišel v létě právě z Legie. Jeho bývalý tým poslal do vedení v 36. minutě Nagy střelou o tyč. Do druhé půle oba soupeři vystřídali téměř celé jedenáctky, což víc pomohlo varšavskému mužstvu. Po hodině hry zvýšil Agra precizním přímým kopem a v 73. minutě Niezgoda uzavřel skóre po úniku za obranu.

Proti Craiově se Viktorii naopak povedl úvod. V sedmé minutě otevřel skóre Řezník přízemní střelou a za necelou čtvrthodinu zvýšil Kopic po rohu. Český vicemistr do druhého poločasu nastoupil v jiné sestavě a rumunský celek v 69. minutě snížil po Romanově hlavičce. Krátce poté ale plzeňský triumf pojistil třetím gólem Chorý rovněž hlavou po Kovaříkově přímém kopu.

"V prvním zápase jsme měli výhodu v tom, že jsme brzy vedli 2:0, to je pak jednodušší. S Varšavou jsme dostali první gól, soupeř byl pohyblivější a rychlejší a pak přidal krásný gól z přímého kopu," konstatoval Vrba.

Plzeň v předposledním duelu na rakouském kempu čeká v úterý Karabach. Západočeši před zápasy s Legií a Craiovou v přípravě porazili Domažlice (5:2), Sokolov (2:0) a Liptovský Mikuláš (4:1).

"Teď nás čekají už jen dva zápasy a budeme to hodně štelovat tak, aby hráči měli větší než poločasovou zátěž a na první soutěžní kola jsme byli připraveni," přiblížil Vrba. "Nebude to tak, že bychom ty dva zápasy odehráli jen s 11 hráči. Časový úsek v těch zápasech se ale bude pro hráče prodlužovat," dodal plzeňský kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články