Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Hájek míří z Plzně do Arnhemu

Obránce Tomáš Hájek přestoupil z Plzně do Arnhemu. Sedmadvacetiletý fotbalista s nizozemským klubem podepsal tříletou smlouvu.

Tomáš Hájek
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Nádhera. Hřiště, zázemí pro mládež i hráče skvělé. Vedení fantastické. Jsou tu velice vstřícní lidé," popsal prostředí Arnhemu Hájek.

Zkušený obránce přišel do Plzně v lednu 2017 ze Zlína. V následující sezoně se podílel na zisku mistrovského titulu. V lednu letošního roku odešel na hostování do Mladé Boleslavi, kde patřil k defenzivním oporám.

"Tomáš odehrál vynikající jaro v Mladé Boleslavi, kde byl jedním z lídrů týmu. Navíc už v minulosti nasbíral s Plzní mnoho zkušeností v evropských pohárech, na zahraniční angažmá je tak perfektně připraven," uvedl hráčův agent Jakub Otava. "Měli jsme několik tuzemských i zahraničních variant, ale zájem Arnhemu byl enormní, sportovní vedení klubu o Tomáše velmi stálo," dodal.

Hájek v české nejvyšší soutěži odehrál 86 zápasů, v nichž si připsal čtyři góly a tři asistence. Nyní ho čeká první zahraniční angažmá. "Samozřejmě jsem holandskou ligu sem tam sledoval, teď ještě poslední půlrok víc, protože mě zaujal Virgil van Dijk, který hraje v Liverpoolu. Vím, že Holandsko na tom nebylo úplně dobře a teď poslední dobou se zase holandský fotbal dostává hodně nahoru. A je to hlavně fotbal nahoru dolů, není tak moc svázaný taktikou jako třeba u nás, a na to se těším," uvedl Hájek.

Arnhem v uplynulém ročníku nizozemské ligy skončil na pátém místě a v létě ho čeká předkolo Evropské ligy. Trenérem Vitesse je Leonid Sluckij, který v minulosti vedl CSKA Moskva nebo ruskou reprezentaci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články