Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Rally ČR 2024

Plzeň nasázela Chrudimi šest gólů, Liberec si vyšlápl na Poznaň

Čtvrté přípravné utkání, čtvrté vítězství. Fotbalisté Plzně tentokrát rozstříleli druholigovou Chrudim 6:0 a přidali další skalp soupeře. Ve všech případech porazili tým z nižší soutěže. Viktoria v sobotu zároveň oznámila, že uplatnila opci na odkup Rafia Durosinmiho z Karviné. Dvacetiletý nigerijský útočník, který už v klubu na jaře hostoval, podepsal tříletou smlouvu.

Radim Řezník
zdroj: FC Viktoria Plzeň

Staronový plzeňský trenér Miroslav Koubek stejně jako v předchozích přípravných zápasech nasadil do obou poločasů odlišnou sestavu. Západočeši na stoperu zkoušeli jednadvacetiletého Liberijce Sampsona Dweha, kterého testují kvůli velké marodce v obraně.

O šest branek se podělilo šest různých střelců, pětkrát favorit skóroval v úvodním dějství. Poprvé se za Viktorii trefila nová posila Ibrahim Traoré.

Třetí celek uplynulé ligové sezony dal v letní přípravě již 30 gólů. Další utkání odehraje Plzeň už na zahraničním soustředění, v pátek změří síly s Hamburkem.

"Díky tomu, že střetnutí zvládáme herně i výsledkově, jsme spokojeni. Na druhou stranu je to celé zatím jen příprava. Hrajeme s druholigovými mužstvy, která měla slušné umístění v minulé sezoně," uvedl asistent trenéra Viktorie Jan Trousil.

"Minulý týden jsme nabírali kondici a zvládli jsme duel s Duklou. Tento týden už jsme šli více do taktiky a v zápasech s Táborskem a Chrudimí to bylo vidět," dodal.

Durosinmi si řekl o stálé angažmá

O tom, že Plzeň na Durosinmiho uplatní opci, se mluvilo už delší dobu. Urostlý forvard zaznamenal za Viktorii v jarní části v 15 zápasech čtyři branky. Celkově má v české lize na kontě 34 utkání a sedm gólů. Oba kluby se dohodly, že přestupovou částku nezveřejní.

"Rafiu je mladý perspektivní útočník, o kterého jsme hodně stáli. Své kvality jednoznačně prokázal. Jsme rádi, že se transfer povedl. V jarní části nám všem ukázal, že si místo v týmu zaslouží," řekl sportovní ředitel Viktorie Daniel Kolář.

Dařilo se také Liberci, který nečekaně zdolal Lech Poznaň 3:1. Nováček nejvyšší soutěže Karviná naopak nečekaně podlehla jinému polskému týmu druholigovým Tychám 2:3. České Budějovice remizovali s Táborskem 3:3, Mladá Boleslav s Duklou Praha 4:4 a Zlín s dalším druholigovým celkem Opavou 0:0.

Síť Poznaně rozvlnili Chaluš i Horský

Slovan si připsal cenný skalp třetího týmu polské ligy a gólem k tomu přispěl mimo jiné navrátilec Matěj Chaluš. Trefila se i další nová tvář Filip Horský. "Musím být spokojený. Zaprvé jsme vyhráli a zadruhé si myslím, že výkon byl poměrně dobrý, až asi na prvních 15 minut druhé půle. Jsem rád, že i když je to daleko, tak jsme sem jeli. Byla to velmi užitečná konfrontace a náš výkon nebyl špatný," hodnotil trenér Luboš Kozel.

Karviná prohrála s druholigovými Tychami, i když vedla v poločase 2:0. Jednou skórovala i posila Papalelé. Po změně stran polský soupeř třemi brankami výsledek otočil.

Dynamo v přestřelce nedokázalo zdolat druholigové Táborsko. "Myslím si, že druhý poločas byl z naší strany podstatně lepší než první. Nervózní (z výsledku) vůbec nejsem, to hlavní přijde na soustředění v Rakousku," řekl asistent českobudějovického kouče Tomáš Zápotočný.

Soupeře z druhé ligy neporazila ani Mladá Boleslav, která se v přestřelce rozešla smírně s pražskou Duklou. Mužstva po dohodě hrála na čtyři pasáže po 30 minutách. S druholigovým protivníkem zaváhal i Zlín, v duelu s Opavou branka nepadla.

Teplice až dvěma góly v závěru otočily zápas s Vlašimí (3:2), Slovácko přehrálo Skalici 3:1 a Olomouc rozstřílela jiný slovenský tým Banskou Bystrici 4:0.

Přípravná fotbalová utkání:

Viktoria Plzeň – Chrudim 6:0 (5:0)
Branky: 19. Hejda, 27. Chorý z pen., 34. Vlkanova, 35. Kopic, 41. Traoré, 81. Durosinmi.
Sestava Plzně: I. poločas: Jedlička – Hejda, Dweh, Jemelka – Cadu, Traoré, Bucha, Sýkora – Kopic, Vlkanova – Chorý. II. poločas: Jedlička – Řezník, Paluska, Dweh (79. Hašek), Holík – Jirka, Kalvach, Květ, Mosquera – Kliment – Durosinmi. Trenér: Koubek.

Trinity Zlín – Opava 0:0
Sestava Zlína: I. poločas: Dostál – Polášek, Simerský, Didiba, Reiter – Vukadinovič, Bužek, Slončík, Dramé – Fantiš, Ndiaye. II. poločas: Dostál (75. Bachůrek) – Obadal, Kulíšek, Kolář, Bartošák – Hrdlička (70. Polášek), Tkáč, Janetzký, Číž – Bobčík, Kovinič. Trenér: Vrba.

Tychy – MFK Karviná 3:2 (0:2)
Branky: 49. Rumin, 72. Szpakowski, 80. Bieroňski – 4. Papalelé, 33. Krčík.
Sestava Karviné: I. poločas: Lapeš – Hošek, Krčík, Traore, Žídek – Žák, Boháč – Memič, Budínský, Papelelé – Franko. II. poločas: Ciupa – Hošek (61. Moses), Bederka, Kauan, Antovski – Bartl, Moses (61. Motyčka) – Vinicius, Málek (70. Ezeh), Rezek – Adeleke. Trenér: Hejdušek.

FK Mladá Boleslav – Dukla Praha 4:4
Branky: 94. a 115. Mareček, 19. Mašek, 20. Jawo – 42. Čunta, 52. Červenka z pen., 57. Moulis z pen., 67. Šebrle.
Sestava Mladé Boleslavi: Prvních 60 minut: Mikulec – Kostka, Suchý, Karafiát, Fulnek – Sakala, Matějovský (46. Kubista), Mašek, Ladra – Jawo, Pulkrab. Druhých 60 minut: Šeda – Kodad, Šimek, Donát, Jaroš – Mareček, Král, Kubista (91. Žitný), Vaníček (91. Dancák) – Hilál (91. Látal), Vojta. Trenér: Kulič.

Dynamo České Budějovice – Táborsko 3:3 (2:1)
Branky: 34. Matoušek, 44. Hais, 64. Čermák – 8. Bláha, 49. Dordič, 77. Ede.
Sestava Č. Budějovic: I. poločas: Šípoš – Králik, Broukal, Sladký – Čmelík, Hellebrand, Matouš Nikl, Bastl – Ondrášek, Matoušek, Hais. II. poločas: Šípoš – Čoudek, Brabec, Havel - Pařízek, J. Hora, Hák, Čermák, Šimoník – V. Hora, Adediran. Trenér: Marek Nikl.

1. FC Slovácko – Skalica 3:1 (1:0)
Branky: 8. Havlík, 48. Sinjavskij, 87. Vecheta – 89. Yao.
Sestava Slovácka: Fryšták (60. Heča) – Bartoš (60. Reinberk), Hofmann (60. Srubek), Onuoha (60. Kadlec), Kalabiška (60. Doski) – Sinjavskij (60. Petržela), Kudela (60. Daníček), Havlík (60. Trávník), Kim Sung-pin (75. Sinjavskij), Brandner (75. Kudela) – Mihálik (60. Vecheta). Trenér: Svědík.

Lech Poznaň – Slovan Liberec 1:3 (0:1)
Branky: 56. Nadolski – 34. Chaluš, 72. Horský, 84. Rabušic.
Sestava Liberce: Vliegen (46. Bačkovský) – Prebsl, Chaluš (60. Govaers), Purzitidis – Ghali (46. Lehoczki), Doumbia (60. Lexa), Frýdek (46. Višinský), Varfolomejev (46. Polyák), Mikula (60. Hudák) – Tupta (60. Rabušic), Kulenovič (46. Horský). Trenér: Kozel.

FK Teplice – Vlašim 3:2 (1:1)
Branky Teplic: 39. Beránek, 89. Urbanec, 90. Vachoušek.
Sestava Teplic: I. poločas: Mucha – Knapík, Mareček, Mičevič – Bílek, Křišťan, Beránek, Krsmanovič – Bzura – Jásir, Gning. II. poločas: Němeček – Hora, Chaloupek, Cykalo – Radosta, Jukl, Havelka, Pejčič – Urbanec – Vachoušek, Trnovec. Trenér: Frťala.

Sigma Olomouc – Banská Bystrica 4:0 (1:0)
Branky: 26. Juliš pen., 43. Vodháněl, 57. Pospíšil, 75. Matoušek.
Sestava Olomouce: I. poločas: Macík – Chvátal, Pokorný, Matys, Sláma – Vodháněl, Breite, Kramář, Ventúra, Přichystal – Juliš. II. poločas: Macík – Křišťál, Pokorný, Matys, Cahel – Chvátal, Vodháněl, Israel, Pospíšil, Matoušek – Zifčák. Trenér: Jílek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články