Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Tipsport ELH 2024/2025

Havel je po operaci achilovky, Plzni bude chybět měsíce. Pulkrab podepsal v Boleslavi

Fotbalistům Plzně bude v nové sezoně několik měsíců chybět Milan Havel. Osmadvacetiletý krajní bek si na čtvrtečním tréninku utrhl achilovku a musel na operaci. Naproti tomu Matěj Pulkrab se po ročním nepovedeném angažmá v druholigovém německém Sandhausenu vrátil do Čech. Šestadvacetiletý útočník podepsal dvouletou smlouvu s Mladou Boleslaví.

Milan Havel
zdroj: ČTK

Havel ještě ve středu odehrál za Viktorii povedený první poločas přípravného utkání s Táborskem a z pozice levého obránce zaznamenal dvě branky. Při čtvrtečním tréninku se ale vážně zranil.

"Už jsem po operaci. Vše proběhlo v pořádku a chtěl bych poděkovat lékařům. Teď se začnu poctivě věnovat rekonvalescenci, abych byl Viktorce zase co nejdříve k dispozici," uvedl Havel.

Obránce s pěti starty za české reprezentační "áčko" přišel do Plzně v létě 2017 z Bohemians 1905. Na podzim 2019 hostoval zpět v pražském klubu a po návratu na západ Čech se stal stabilním členem základní sestavy a jednou z opor Viktorie. V uplynulém ligovém ročníku zasáhl za třetí tým konečné tabulky do 29 z 35 kol a připsal si tři branky.

Zdravotní problémy má i další plzeňský obránce Filip Čihák. Třiadvacetiletý stoper, který naposledy hostoval v Hradci Králové, nedohrál kvůli zranění ramene středeční přípravné utkání a rovněž musel podstoupit operační zákrok. V rekonvalescenci je navíc další stoper Luděk Pernica. V Plzni proto nejspíš nakonec bude pokračovat zkušený obránce Radim Řezník, kterému končí smlouva. 

V reakci na Čihákovo zranění přivedla na testy jednadvacetiletého Liberijce Sampsona Dweha z druholigového Vyškova. Hráč se zapojil do tréninku a nastoupí v sobotní přípravě s Chrudimí.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Havel je po operaci achilovky a Plzni bude několik měsíců chybět

Pulkrab posílil Mladou Boleslav

Někdejší mládežnický reprezentant Pulkrab zamířil do Sandhausenu po vypršení smlouvy v pražské Spartě. První zahraniční angažmá mu ale nevyšlo, v 17 soutěžních utkáních nevstřelil ani jeden gól, Sandhausen navíc sestoupil do třetí ligy.

Odchovanec letenského klubu v české nejvyšší soutěži ještě hrál za Liberec a Bohemians 1905. Ve 110 ligových zápasech Pulkrab celkem zaznamenal 38 branek a šest asistencí.

Karviná angažovala slovenského útočníka Franka

Karvinou posílil útočník Matej Franko z Banské Bystrice. Prvoligový nováček s dvaadvacetiletým hráčem podepsal blíže nespecifikovanou víceletou smlouvu. Franko za Nitru a Banskou Bystricu ve slovenské lize odehrál 53 zápasů a vstřelil tři branky.

"O nabídce Karviné jsem se dozvěděl během dovolené a vůbec jsem neváhal. Jsem šťastný, a hlavně odhodlaný pomoct svému novému klubu v české nejvyšší soutěži, která je kvalitnější než slovenská. Tímto bych zároveň chtěl poděkovat Banské Bystrici, že mě pustila," uvedl Franko.

"Matej je stále ještě mladý a perspektivní útočník. Šanci určitě dostane, ale musíme být trpěliví. Byla možnost získat jej na přestup, tak jsme do tohoto transferu šli," dodal sportovní ředitel MFK Lubomír Vlk.

Karviná už během letní přestávky získala záložníky Sebastiana Boháče a Lukáše Budínského, kteří do klubu přestoupili po hostování z Ostravy.

Budinský po hostování do Pardubic z Ostravy přestoupil

Brankář Viktor Budinský po pěti a půl letech opustil Ostravu a přestoupil do Pardubic, kde už v minulé sezoně z Baníku hostoval. Východočeský klub s třicetiletým Slovákem podepsal tříletou smlouvu.

Budinský v uplynulém ligovém ročníku za A-tým odchytal tři zápasy, další start přidal v domácím poháru. Všechna čtyři utkání s Pardubicemi prohrál. Bývalý brankář Sparty nebo Bohemians 1905 v české nejvyšší soutěži absolvoval celkem 42 duelů a připsal si osm čistých kont.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články