Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Plzeň bude po facce v Pireu skládat reparát v Ďolíčku, Slovácko čeká derby se Zlínem

Úterní neúspěch ve 2. předkole Ligy mistrů už je minulostí. Fotbalisté Plzně se z něj pokusí oklepat v Ďolíčku, kde nastoupí proti domácím Bohemians 1905. Očekávaný duel bude k vidění v Uherském Hradišti vzhledem k příjezdu rivalů ze Zlína a pikantní měření sil nabídne i zápas Liberec - Olomouc, v němž se proti sobě postaví trenéři, kteří ještě loni spolupracovali v Trnavě.

Viktoria v odvetě 2. předkola LM přiletěla do Řecka s bezbrankovou remízou, ale po přestávce od favorizovaného Olympiakosu čtyřikrát inkasovala a prohrála 0:4. Pohárovou opravu zahájí ve čtvrtečním úvodním utkání 3. předkola Evropské ligy v Bruselu proti Antverpám.

"Náš program je hodně nabitý. Po vyřazení z Ligy mistrů je to trošku náročnější, ale pro nás je liga velmi důležitá. Doufám, že na Bohemce budeme bodovat, protože se nám tam v poslední době moc nedařilo," řekl trenér Pavel Vrba, jehož svěřenci v minulých zápasech v Ďolíčku remizovali 2:2 a prohráli 2:5.

"Máme trochu méně co ztratit než ve střetnutí s Mladou Boleslaví. Do něj jsme šli navíc s nulou bodů na kontě. Teď máme tři, což ale po třech kolech také není žádná hitparáda. Proti Plzni půjdeme s touhou zvítězit," uvedl kouč vršovického klubu Martin Hašek.

V sobotu se bude hrát i pod Ještědem, kam dorazí Sigma. Liberec sice začal sezonu cennou výhrou v Ostravě, ale následně dvakrát prohrál 1:2 - nejprve doma s Plzní a poté ve Zlíně.

"Už potřebujeme nutně bodově zabrat. Respektujeme sílu Olomouce, ale povinnost nám velí i kvůli složitému rozlosování za každou cenu uspět. Máme tři body, po Sigmě jedeme dvakrát ven a pak máme doma Spartu. Je to pro nás z tohoto důvodu velice důležitý zápas," vysvětlil asistent libereckého trenéra Miroslav Holeňák. 

"Jakmile se nepřizpůsobíme jejich stylu hry a agresivním soubojům, bude s námi zle. Nečeká nás nic lehkého, Liberec má důrazné mužstvo. S Pavlem Hoftychem se známe, pracovali jsme spolu půl roku v Trnavě. Víme, co od sebe čekat. V týdnu jsme si telefonovali a říkal mi, že na těch 90 minut přestaneme být kamarády," prozradil olomoucký kouč Radoslav Látal.

Slovácko po senzačním vítězství na Spartě prohrálo s nováčkem z Českých Budějovic a posledně kousalo výprask 0:6 v Jablonci. Reparát se i proto pokusí složit v prestižním derby se Zlínem.

"Čeká nás velmi důležité a psychicky náročné utkání. Jednak je derby vždy vnímáno jako něco víc a my do něj vstupujeme po dvou nevydařených duelech bez vstřeleného gólu. I když jsme v Jablonci dostali šest branek, třeba druhá část prvního poločasu byla z naší strany velmi dobrá a z toho můžeme vycházet," prohlásil asistent trenéra Slovácka Michal Šmarda.

"Ševci" v první lize neprohráli v Uherském Hradišti pětkrát za sebou a budou chtít navázat na předchozí skalp Liberce. "Vím, že pro Zlín a Slovácko je to místní derby, ale já jsem se naučil nebrat tyto věci tak osobně. Důležité je vzít to s nadhledem. Nám se zatím daří plnit cíl, aby byly naše zápasy pohledné. Očekávám, že fotbal zase posuneme dál a potěšíme se výsledkem," uvedl zlínský kouč Josef Csaplár.

Předpokládané sestavy:

Slovan Liberec - Sigma Olomouc (17:00)
Slovan Liberec: Nguyen - Mikula, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Breite, Oscar - Pešek, Mara, Potočný - Musa.
Sigma Olomouc: Reichl - Sladký, Beneš, Jemelka, Vepřek - Pilař, Houska, Greššák, Plšek, Falta - Nešpor.

Slovácko - Zlín (17:00)
Slovácko: Trmal - Šimko, Kadlec, Hofmann, Divíšek - Havlík, Sadílek - Petržela, Navrátil, Kalabiška - Zajíc.
Zlín: Rakovan - Hlinka, Buchta, Azackij - Matejov, Hnaníček, Mašek, Jiráček, Čanturišvili - Fantiš, Poznar.

Bohemians 1905 - Viktoria Plzeň (19:30)
Bohemians 1905: Valeš - Hůlka, Jindřišek, Šmíd - Bartek, Hronek, Vacek, Podaný - Vodháněl, Keita, Vaníček. 
Viktoria Plzeň: Hruška - Řezník, Pernica, Brabec, Limberský - Kalvach, Hrošovský - Kopic, Kayamba, Kovařík - Krmenčík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články