Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nedoufal jsem, že zažiju takovou euforii, přiznal Bílek. Největší ovace sklidil Beauguel

Fotbalisté Plzně po závěrečném pátém kole ligové nadstavby proti Ostravě převzali pohár pro nového mistra. Jednou z ústředních postav dne byl útočník Jean-David Beauguel, který odehrál poslední zápas za Viktorii. Západočeský tým pak vyrazil otevřeným autobusem na triumfální jízdu směrem na náměstí do centra města, kde oslavy šestého titulu v historii klubu před tisícovkami fanoušků vyvrcholily.

Fotbalisté plzeňské Viktorie převzali pohár pro mistry ligy
zdroj: ČTK/Kubeš Slavomír

Plzeň měla už před utkáním jistotu prvního titulu po čtyřech letech, zápas se tak nesl v oslavném duchu. Fanoušci během duelu často skandovali pokřiky jako "Mistři" či "Tak jsme první, no a co?". Během prvního poločasu "kotel" za brankou vytáhl téměř přes celý sektor transparent s nápisem "Mistři" a vyobrazením poháru s číslem šest, symbolizujícím počet mistrovských primátů.

Jednou z ústředních postav podvečera byl útočník Beauguel, který po sezoně po vypršení smlouvy Viktorii opustí. Třicetiletý francouzský kanonýr zaznamenal v závěru úvodního dějství z penalty jediný gól zápasu a 19. brankou v ligové sezoně podtrhl své prvenství mezi kanonýry. Když Beauguel čtvrthodinu před koncem střídal, dočkal se obrovského aplausu vestoje. Viditelně dojatý francouzský útočník sundal dres a ukázal tričko s nápisem "Díky FCVP".

Od 85. minuty stadion několikrát oběhla "mexická vlna". Po závěrečném hvizdu se řada fanoušků neudržela v ochozech a přiběhla slavit na hřiště k zábranám, jimiž pořadatelé oddělili improvizované pódium před hlavní tribunou.

Na něj vystoupali všichni členové realizačního týmu, hráči i funkcionáři včetně šéfa klubu Adolfa Šádka. Stejně jako po středeční výhře 2:0 nad Hradcem Králové v jeho domácím azylu v Mladé Boleslavi, po níž Západočeši získali jistotu titulu, navlékli Plzeňští speciální trička a kšiltovky. Tentokrát na nich stálo "Mistři 6", nápis "FCVP 2021/22" a číslice šest na zádech.

Největší ovace opět sklidil Beauguel. Kapitán Lukáš Hejda poté převzal z rukou výkonného ředitele Ligové fotbalové asociace Tomáše Bárty pohár pro nového šampiona. "Když jsem do Plzně před necelými 10 lety přišel, nevysnil bych si, že tu zvednu pětkrát mistrovský pohár a teď navíc jako kapitán," řekl na tiskové konferenci Hejda.

Slavnostní podvečer si užíval i trenér Michal Bílek. "Atmosféra byla dnes skvělá. Fanoušci výborní po celý zápas a to samé nás čeká na náměstí. Jsem nadšený. Už jsem ani nedoufal, že zažiju takovouhle euforii," uvedl Bílek. "Ve středu po výhře s Hradcem jsme chvíli poseděli. Jsem poměrně slavící typ, takže lze očekávat, že dnes posedíme možná o chvilku déle," dodal s úsměvem kouč, který v sezoně 2006/07 získal double se Spartou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články