Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

SOUHRN 5. KOLA NADSTAVBY: Beauguel se stylově rozloučil s Plzní, Hložek zmrazil Eden

Ligová sezona 2021/22 je minulostí. Plzeň už s mistrovským titulem v kapse udolala v závěrečném kole nadstavbové části 1:0 Ostravu gólem nejlepšího střelce soutěže Jeana-Davida Beauguela, který v létě Viktorii opustí. Všeobecně se očekává, že dres změní také Adam Hložek, jenž brankou rozhodl derby pražských "S" v Edenu, které Sparta vyhrála 2:1. Jasno je také o tom, že baráž o udržení se mezi elitou nemine Bohemians 1905 a Teplice.

Jean-David Beauguel z Plzně se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

SKUPINA O TITUL:

Plzeň - Ostrava 1:0

Vítězné loučení s veleúspěšnou sezonou mají za sebou fotbalisté Plzně. V závěrečném kole nadstavbové části totiž noví tuzemští šampioni porazili 1:0 Ostravu. Jedinou branku utkání vstřelil nejlepší střelec soutěže Jean-David Beauguel, pro kterého šlo o poslední zápas v dresu Viktorie.

Slavia Praha - Sparta Praha 1:2

Prestižní pražské derby mezi Slavií a Spartou patřilo tentokrát hostujícímu celku. Fotbalisté z Letné vyhráli v Edenu 2:1, v 83. minutě rozhodl trefou z přímého kopu Adam Hložek.

Slovácko - Hradec Králové 3:0

Slovácko přehrálo Hradec Králové jednoznačně 3:0 a ideálně se naladilo na středeční finále MOL Cupu se Spartou. Na úspěch založil v prvním poločase z penalty Vlastimil Daníček, ve druhém skórovali ještě Michal Kohút a Filip Vecheta. 

SKUPINA O ZÁCHRANU:

Zlín - Jablonec 1:1

K jistotě setrvání v první lize bez účasti v baráži potřeboval Jablonec získat ve Zlíně alespoň bod. A podařilo se mu to. Ze stadionu "Ševců" si odvezl domů remízu 1:1. Těsně před přestávkou ho poslal do vedení Davis Ikaunieks, konečný výsledek stanovil Václav Procházka. Při shodném počtu 34 bodů s Bohemians 1905 rozhodlo o 13. místě Severočechů lepší postavení po základní části nejvyšší soutěže.

Teplice - Pardubice 0:2

Pět utkání v nadstavbové části, žádná porážka, záchrana mezi elitou. Fotbalisté Pardubic vyhráli v závěrečném kole v Teplicích 2:0 a definitivně se udrželi v nejvyšší soutěži. Do vedení se dostali ve 37. minutě po vlastní brance Vicua Bulmagy a pojistku přidal v polovině druhé půle Filip Čihák. Domácí naopak čeká nevyzpytatelná baráž proti druholigové Vlašimi.

Bohemians 1905 - Karviná 4:0

Ani jednoznačné vítězství 4:0 nad Karvinou neodvrátilo fotbalistům Bohemians 1905 účast v baráži. "Klokanům" zajistil skalp sestupujícího soupeře čtyřmi trefami útočník David Puškáč. Jejich soupeřem bude v boji o setrvání v nejvyšší soutěži Opava, třetí tým druhé ligy. Úvodní utkání je na programu ve čtvrtek ve Slezsku, odveta o tři dny později v Ďolíčku.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články