Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Opavský expres Kayamba míří do Plzně

Po vynuceném odchodu trenéra Romana Skuhravého přijde nováček nejvyšší soutěže z Opavy také o svou největší hvězdu. Rychlonohý záložník Joel Ngandu Kayamba totiž přestoupil do Viktorie Plzeň. Šestadvacetiletý rodák z Demokratické republiky Kongo podepsal s úřadujícím šampionem čtyřletou smlouvu, minimálně podzimní část nicméně stráví ve slezském klubu.

Joel Ngandu Kayamba z Opavy (vpravo) v utkání proti Karviné
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Autor deseti gólů v loňské sezoně druhé nejvyšší soutěže byl spojován s odchodem už během léta, ale nakonec v Opavě zůstal. V úvodním kole sice na Letné utrpěl zranění a vynechal několik zápasů, ale v sobotním utkání proti Jablonci se vrátil do základní sestavy. Vedoucím gólem navíc pomohl mužstvu k prvnímu vítězství mezi elitou.

"Věděli jsme, že Joel je fotbalistou evropského formátu a odejde do jednoho z klubů elitní trojice. V tomto týdnu kontaktovala plzeňská strana Aloise Grussmanna (generálního manažera) a došlo k rychlé dohodě," řekl předseda představenstva SFC Marek Hájek.

Odchod klíčového hráče by měl Opavě výrazně pomoci finančně. "Dohodli jsme se s Plzní, že výši částky nebudeme zveřejňovat. Mohu prozradit, že co se týká výnosu pro klub, převyšuje transfer hodnotu přestupu Libora Kozáka do Lazia," pokračoval Hájek a dodal. "Jsme domluveni, že minimálně podzimní část odehraje Joel v Opavě formou hostování."

Je nám líto, video expirovalo.
Opava už trénovala pod Kopeckým, Kayamba vyhlíží Plzeň

Kayamba působí v Česku od roku 2013. Po angažmá v Příbrami, Hradci Králové, Pardubicích a Opavě se pokusí prosadit v Plzni. "Jde o velmi zajímavého hráče. Zaujal nás a vidíme v něm velký potenciál," prohlásil generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

"Jsou nabídky, které se nedají odmítnout. Nechtěli jsme nikoho prodávat, ale děláme to kvůli hráči. Pro Joela je tento přestup dalším krokem dopředu. Jelikož bude u nás působit ještě v podzimní části, budeme řešit adekvátní náhradu až v zimě," konstatoval generální manažer Slezského FC Alois Grussmann.

Zdroj
ČT sport, fcviktoria.cz, sfc.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články