Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Opasky utahuje i Sigma. Olomouc se dohodla s hráči na snížení mezd

Také olomoucká Sigma se dohodla s fotbalisty A-mužstva a realizačním týmem na snížení platů kvůli krizi způsobené pandemií koronaviru. Hráči budou pobírat menší mzdy po dobu nouzového stavu. O jakou část platů se jedná, Hanáci nezveřejnili. Co naopak ano, je zapojení kádru do rozvozu roušek lidem v první linii.

Fotbalisté Olomouce se radují z gólu v utkání proti Spartě
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Olomouc sáhla ke snížení platů jako sedmý z 16 klubů české ligy. Stejný krok už udělaly Sparta Praha, České Budějovice, Jablonec, Mladá Boleslav, Zlín a Ostrava. Mzdy zredukují podle všeho také v Příbrami.

"Krize způsobená šířením onemocnění COVID-19 ovlivnila také odvětví sportu, fotbal nevyjímaje. I Sigma Olomouc stejně jako další české i evropské kluby proto musela přistoupit k opatřením, která jsou velmi nepříjemná, ale v tuto chvíli bohužel nezbytná," uvedl sportovní ředitel Ladislav Minář.

"Nastalá situace nás vůbec netěší. Jsme ale rádi, že tato opatření hráči i realizační tým respektují. Je potřeba, abychom toto nelehké období společně přečkali," dodal Minář. Úsporná opatření se podle Sigmy dotknou i dalších hráčů a zaměstnanců klubu.

Česká liga byla přerušena 12. března a hráči Sigmy stejně jako ostatní sportovci trénují individuálně v domácích podmínkách.

"Všichni vnímáme, co se kolem nás i ve světě děje. Je to těžká situace, která nám není lhostejná. S vedením jsme se domluvili na těchto podmínkách a akceptujeme je. Doufám, že se vše brzy obrátí k lepšímu," uvedl trenér Radoslav Látal.

"Chápu, že situace ohledně pandemie se dotýká i fungování našeho klubu, proto jsme se s vedením dohodli na snížení mzdy. Věřím, že tuhle nelehkou dobu všichni společně překonáme a virus porazíme," řekl záložník David Houska.

Vepřek s Hálou rozváželi roušky, Látal přispěl finančně

Kromě snížení platů zveřejnila Sigma také nezištnou pomoc v boji s koronavirem - zapojila se totiž do šití roušek. Na výrobě ochranných pomůcek se podílel i kouč Látal, který věnoval finance na nákup látek v klubové barvě. Část roušek hráči A-týmu rozvezli prodavačkám do supermarketu a další várku rozmístí v příštích dnech také na jiných místech.

"Zapojují se všichni, kdo mohou. Od pracovníků fanshopu, technického úseku, maséra, kustoda po obchodního manažera, ekonomku nebo trenéra A-týmu a některých hráčů. Jsem rád, že v této náročné době dokážeme společně myslet na ostatní a pomáhat tam, kde je to potřeba," uvedl marketingový manažer David Holly.

V pátek rozvezli první část roušek hráči Michal Vepřek a Martin Hála. "Situace kolem šíření pandemie koronaviru nám není lhostejná. Paní prodavačky jsou v každodenním kontaktu s lidmi, a určitě je potřeba, aby se chránily. Pokud jim můžeme pomoci alespoň tím, že jim pár roušek věnujeme, vždy to rádi uděláme," zakončil Hála.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Sigma Olomouc

Hlavní zprávy

Nejčtenější články