Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Olomouc sestřelila čtyřmi góly Boleslav, Zlín veze z Ďolíčku bod

Dva body, které získaly hostující celky v úvodních zápasech 11. kola fotbalové ligy, mají cenu zlata. Na Hanou veze jeden z pražského Ďolíčku po bezbrankové remíze s Bohemians poslední Zlín a druhý třinácté Pardubice, které hrály v Ostravě 1:1. Vítězná série Mladé Boleslavi skončila hodně tvrdě – v Olomouci schytala čtyři góly. Důležitou výhru ubojovaly v závěru zápasu také České Budějovice s Karvinou. Teplice v deseti na Slovácko nestačily. 

Olomoucká Sigma zastavila rozjetou Boleslav

Po třech výhrách fotbalisté Mladé Boleslavi v lize narazili a to dost tvrdě. V Olomouci přišli nejen o všechny body, ale také o Karafiáta, který byl po dvou žlutých kartách v 72. minutě vyloučen. To už ale jeho tým prohrával 0:3. O vítězství Sigmy 4:0 zasloužili svými trefami Chvátal, Zmrzlý, Pokorný a Beneš.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

Olomoucký kouč Václav Jílek byl samozřejmě spokojený. "Utkání se hodnotí příjemně, výhra a výsledek podpořený čtyřmi brankami, ale nebyl to jednoduchý zápas. Potkal nás kvalitní soupeř. Od první minuty jsme se drželi plánu. Po vyloučení to byl rozhodnutý zápas. Jsem spokojený. Možná se jedná historický zápis v tom, že dali góly čtyři obránci. Nevím, jestli to tady někdy bylo."

Jeho protějšek Marek Kulič z Mladé Boleslavi už tak spokojený nebyl. "Utkání začalo olomouckým tlakem, 15 minut nás domácí sevřeli, měli několik standardek. Přežili jsme to a začali se osmělovat, v tu chvíli jsme ale inkasovali. Měli jsme dobrý vstup do druhé půle, Sigmu jsme nepouštěli na útočnou polovinu. Poté jsme ale inkasovali ze dvou standardek, na které jsme se připravovali. Po třetí brance už bylo po utkání."

Sigma Olomouc – FK Mladá Boleslav 4:0 (1:0)

Branky: 26. Chvátal, 63. Zmrzlý, 66. Pokorný, 89. Beneš. Rozhodčí: Klíma - Paták Dohnálek - Volek (video). ŽK: Fortelný - Karafiát, Suchý. ČK: 72. Karafiát. Diváci: 2939.

Olomouc: Digaňa - Chvátal, Pokorný, Beneš, Zmrzlý - Ventúra, Breite (84. Dele) - Zorvan (84. Spáčil), Navrátil (76. Pospíšil), Sláma (60. Fortelný) - Zifčák (76. Fiala). Trenér: Jílek.

M. Boleslav: Trmal - Kostka, Suchý, Karafiát, Fulnek - Kubista (46. Sakala), Matějovský (69. Mašek) - Kušej, Mareček (46. Ladra), Solomon (61. Jawo) - Pulkrab (73. Poulolo). Trenér: Kulič.

V deseti to Teplicím proti Slovácku nešlo

Nevyzpytatelný teplický celek přišel o šanci na body v Uherském Hradišti poté, když byl po tvrdém zákroku vyloučen už ve 25. minutě Mareček. Přitom úvod patřil hostům, kteří mohli skórovat. Nejprve Havelka křížnou střelou z 12 metrů těsně minul branku. Po 14 minutách a dalším nedůrazném bránění domácích postupoval po narážečce sám na gólmana Heču Fila, ale vyloženou šanci nedal.

V deseti to proti Slovácku, které si po posledních výsledcích potřebovalo spravit náladu, nešlo. Cicília a Havlík pak převahu domácího celku dokázali převést na góly.

Celek z Uherského Hradiště natáhl sérii bez porážky v lize s Teplicemi na devět utkání a doma v nejvyšší soutěži potřetí za sebou zvítězil. Brankář Slovácka Heča už popáté v sezoně udržel čisté konto.

"Po dvou nevydařených soutěžních zápasech jsem dal šanci jiným hráčům, hladovým po fotbalu a aktivitě. Myslím, že se to vyplatilo, vyhráli jsme zaslouženě," řekl po zápase trenér Slovácka Martin Svědík.

1. FC Slovácko – FK Teplice 2:0 (0:0)

Branky: 48. Cicilia, 56. Havlík. Rozhodčí: Szikszay - Hrabovský, Pečenka - Zelinka (video). ŽK: Daníček, Kadlec - Hronek. ČK: 40. Šumulikoski (sportovní manažer) - 25. Mareček. Diváci: 4232.

Slovácko: Heča - Reinberk, Daníček (57. Hofmann), Kadlec, Doski - Valenta (73. Petržela), Trávník - Sinjavskij (88. Kim Sung-pin), Havlík, Juroška (57. Holzer) - Cicilia (73. Vecheta). Trenér: Svědík.

Teplice: Grigar - Mareček, Chaloupek, Knapík - Radosta (85. Bílek), Havelka (56. Vachoušek), Jukl, Beránek (85. Krsmanovič) - Hronek (46. Hora), Trubač (66. Křišťan) - Fila. Trenér: Frťala.

Zlaté body zařídil Budějovicím v závěru Alli

Boj o zlaté body u dna tabulky přinesl vyrovnaný zápas, v němž fanoušci na jihu Čech na gól čekali až do 87. minuty. Pak je ale potěšil Alli, který dal jediný gól zápasu. Střídající Adediran prodloužil dlouhý nákop na rozběhnutého nigerijského útočníka, který byl největším nebezpečím pro karvinskou branku, ten přetlačil Krčíka a překonal gólmana Holce. Pro Alliho je druhá branka v lize po příchodu z Brna

Karviná, která tak nenavázala na výhru nad Libercem v minulém kole, klesla ke dnu, zatímco Jihočeši se přiblížili středu tabulky.

Tomáš Zápotočný, asistent trenéra Č. Budějovic, přiznal, že byli opatrní poté, co Karviná v minulém kole porazila Liberec. "Byla to od nás taková hodinářská práce, kdy trpělivě čekáte, a byli jsme za to odměněni. Proto myslím, že jsme zaslouženě vyhráli. I když v prvním poločase nebyla naše předfinální fáze úplně ideální," konstatoval a chválil jediného střelce Alliho.

Juraj Jarábek, kouč Karviné, byl zklamaný. "Chtěli jsme zde uhrát minimálně bod a myslím si, že jsme se na soupeře připravili dobře. Ve druhé půli to bylo vyrovnané, ale fotbal nám dnes ukázal svou škaredější tvář, když jsme po jednom nakopnutém míči dostali gól. Prosadili se z takové jednoduché akce, což by se nám stávat nemělo."

Bohemians tlačili, ale poslední Zlín si veze domů bod

Sérii porážek zastavili fotbalisté posledního Zlína v minulém kole a další remízu přidali hned v kole dalším v pražském Ďolíčku. Tam sice měli hráči Bohemians převahu, ale ta jim výhru nepřinesla a diváci se gólu nedočkali. 

Ševci poprvé v sezoně nejvyšší soutěže udrželi čisté konto a v šestém venkovním duelu poprvé bodovali, přesto zůstávají v tabulce poslední o bod za Karvinou. Pražané počtvrté z posledních pěti kol nevyhráli a jsou osmí.

Kouč Bohemians Jaroslav Veselý přiznal, že to nebylo moc pohledné utkání. "V obou vstupech do poločasů jsme byli podle mě lepším a aktivnějším týmem. Na druhou stranu aby se hrál fotbal, musí to chtít oba týmy. Zlín přijel hrát z hlubokého bloku do rychlých kontrů a je legitimní, že poslední tým tabulky zvolí takovou taktiku. Měli jsme si s tím poradit, dát brzy gól nebo proměnit alespoň nějakou šanci."

Pavel Vrba na zlínské lavičce uznal, že fotbalové krásy nebylo moc . "Neříkám, že jsme hráli bombastický fotbal a měli spoustu šancí. Snažili jsme se hrát tak, abychom nepustili soupeře k jeho typické hře, ke standardním situacím a centrovaným míčům do vápna. Oba týmy měly nějaké gólové příležitosti, do tlaku jsme ale domácí nepustili. "

Bohemians Praha 1905 – FC Zlín 0:0

Rozhodčí: Černý - Caletka, Dobrovolný - Radina (video). ŽK: Jedlička, Hybš, Prekop, Beran - Didiba, Simerský, Rakovan. Diváci: 5412.

Bohemians: Jedlička - Hůlka, Vondra, Hybš - Dostál (68. Beran), Jánoš (68. Hrubý), Smrž, Kovařík - Prekop, Matoušek (76. Kozák) - Puškáč (76. Kadlec). Trenér: Veselý.

Zlín: Rakovan - Reiter, Simerský, Kolář, Čelůstka (46. Cedidla) - Didiba (62. Bužek), Janetzký - Fantiš, Tkáč (90.+4 Slončík), Bartošák (62. Dramé) - Vukadinovič (90. Kovinič). Trenér: Vrba.

Ostravská neporazitelnost doma trvá, ale Baník bral jen bod

Fotbalisté Baníku Ostrava v sezoně ještě na svém stadionu neprohráli, ale tentokrát určitě chtěli víc než jen remízu 1:1 s Pardubicemi. 

První půle přinesla neměnný obraz hry –⁠ územní převahu Baníku, které však chybělo finále. Domácí kombinovali na útočné polovině, dokázali sice poměrně snadno prostupovat středem, ale závěrečnému centru vždy scházel adresát či přesnější koncovka.

Druhý poločas už Baník odstartoval mohutným tlakem. Hned po patnácti sekundách Ewertonovu bombu z třiceti metrů Budinský odklonil na roh. V 50. minutě si dal Brazilec repete a výstavní dělovkou z pětadvaceti metrů už rozvlnil síť. "Má výbornou střelu z dálky, vidím to na tréninku. První mu gólman vyškrábl, podruhé už to vyšlo. Ale je to komplexní hráč," řekl trenér domácích Pavel Hapal.

Navzdory remíze se ostravský kouč snažil najít na hře svých svěřenců pozitiva. "Ačkoliv jsme nevyhráli, budu pozitivní, kromě první půle. I když si soupeř nevypracoval šance, zlomil nás po našich ztrátách a dostal se do vedení. Nevycházely nám situace, kde bychom měli zachovat větší klid. Druhá půle byla markantně jiná, odehrávalo se to na jednu branku. S bodem spokojený nejsem, s výkonem ano. Hráči to odjezdili do poslední minuty a bylo vidět, že i fandové, kteří byli skvělí, je odměnili potleskem. Jasně, domácí bod s Pardubicemi je málo. Ale znovu jsme neprohráli a dělá mi radost, že mužstvo se herně pořád zvedá. Naše výkony se kolo od kola zlepšují."

Jeho protějšek, Radoslav Kováč, byl s výkonem svého týmu spokojený. "Myslím, že jsme podali velice dobrý týmový výkon. Byli jsme aktivní, v prvním poločase jsme udělali jen jeden proběh, chtěli jsme jich mít víc. Chtěl bych pochválit Štěpána Míška. Ročník 2005, zvládl to fantasticky, už druhý zápas. V Teplicích jsme s ním brali tři body, teď na Baníku bod. Zaslouží velký respekt. Ve druhém poločase už nám trošku ubývaly síly, nebyli jsme nahoře tak aktivní. Baník trošku přidal, začal být daleko aktivnější. Hodně na nás vylezl, Buďa (Viktor Budinský) nás podržel. Měli jsme i štěstí, ale to přeje připraveným. My jsme zase na druhé straně mohli dát gól Sychrou, šanci měl i Matoušek. Bod s Ostravou před reprezentační pauzou musíme brát, je to jiný Baník než před třemi měsíci."

Baník Ostrava – FK Pardubice 1:1 (0:1)

Branky: 50. Ewerton - 42. Daněk z pen. Rozhodčí: Petřík - Mokrusch, Podaný - Adámková (video). ŽK: Kubala, Lischka - Daněk, Kováč (trenér). Diváci: 9108.

Ostrava: Letáček - Ndefe (67. Juroška), Lischka, Pojezný, Kpozo - Buchta (87. Fadairo), Boula (87. Kaloč), Rigo (67. Šín), Ewerton - Kubala - Tanko (72. Almási). Trenér: Hapal.

Pardubice: Budinský - Icha, Halinský, Kukučka, Surzyn - Darmovzal (74. Donát) - Míšek (72. Matoušek), Daněk, Hlavatý (64. Tischler), Sychra (72. Helešic) - Černý (64. Krobot). Trenér: Kováč.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články