Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Musa se bál placení za hattrick, smál se penaltový exekutor Potočný

Stoprocentní úspěšnost Mladé Boleslavi na domácím stadionu pomohl výraznou měrou ukončit. Liberecký záložník Roman Potočný přispěl k vítězství Slovanu 3:1 gólem a přihrávkou. Za stavu 2:1 vzal na sebe odpovědnost a proměnil pokutový kop. Spoluhráč Petar Musa sice mohl zkompletovat hattrick, ale Potočného nabídku odmítl.

Roman Potočný z Liberce v souboji s Jakubem Klímou z Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

"Ptal jsem se ho, jestli si nechce dát hattrick, ale říkal, že ne. Trochu se bál, ještě by musel něco zaplatit do kasy, takže nechtěl," uvedl Potočný.

Pokutový kop v 64. minutě umístil doprostřed Stejskalovy svatyně. "Trochu ve mně hrklo, protože míč škrtl nohama. Kdyby nedali gól, asi bych kopal k tyči, ale chtěl jsem jít na jistotu," popsal osmadvacetiletý útočník, který je se šesti ligovými trefami nejlepším střelcem Slovanu.

Liberec se ujal vedení po půl hodině hry po Musově zásahu, přestože do té doby nevystřelil mezi tyče. "Prvních 30 minut jsme trochu spinkali. Chyběl nám střed hřiště, neměli jsme odražené míče. Pak jsme dali zničehonic z první střely gól a trošku nás to zvedlo. Druhý poločas byl celkově v naší režii," konstatoval Potočný.

Severočeši tři minuty po přestávce zvýšili na dvoubrankový rozdíl, když Potočný přeloboval vyběhnutého Stejskala a Musa pohodlně doklepl balon do sítě. Mladou Boleslav porazili v soutěži pošesté v řadě.

"Jsme rádi, že jsme Boleslavi ukončili sérii sedmi domácích vítězství. Tři roky jsem v Liberci a pokaždé jsme tady vyhráli. Věřil jsem, že to zopakujeme i dnes," prohlásil někdejší hráč Bohemians 1905 či Teplic.

Slovanu chyběl na lavičce kvůli čtyřem žlutým kartám trenér Pavel Hoftych, kterého nahradil asistent Pavel Medynský. "Myslím si, že nás to nijak neovlivnilo. 'Medy' je jeho pravá ruka a na můj vkus byl trošku aktivnější, byl slyšet."

Na vítězství ve městě automobilů se Liberec pokusí navázat ve středu v osmifinále domácího poháru proti Teplicím. "Proti nim se nám nedaří tolik jako proti Boleslavi. Snad nás dnešní výkon povzbudí. Určitě budeme chtít hrát lépe než v ligovém zápase s Teplicemi, který skončil 1:1, protože v něm jsme nehráli dobře," zakončil Potočný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články