Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Liberec jezdí do Mladé Boleslavi rád, třetí vítězství v řadě dirigoval Musa

Stoprocentní bilance Mladé Boleslavi před vlastními příznivci je minulostí. Ve 14. ligovém kole totiž fotbalisté z města automobilů prohráli s Libercem 1:3 a nevyužili možnost přiblížit se druhé Plzni na rozdíl bodu. Osmý Slovan, který vyhrál na stadionu středočeského soupeře potřetí za sebou, táhl autor dvou branek Petar Musa. 

Fotbalisté Liberce se radují z gólu v Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

Liberec nastoupil do zápasu bez trenéra Pavla Hoftycha, který jako první kouč v lize nesměl být na lavičce kvůli čtyřem žlutým kartám. Jeho místo zaujal asistent Pavel Medynský.

V 7. minutě nabil Matějovský na střelu Budínskému, jenž ale libereckou obranu neprostřelil. V 16. minutě si Komličenko ve vápně vyměnil míč s Jakubem Klímou, nicméně brankáře Nguyena nepřekonal. O deset minut později Komličenkovu tvrdou střelu z šestnáctky vyrazil Nguyen na roh a vzápětí Bucha po Matějovského přihrávce přestřelil.

Neproměněné šance mohly domácí mrzet, protože po půl hodině udeřil z nenápadné akce Slovan. Mikula vyslal od postranní čáry přízemní přihrávku před branku, která doputovala až k přesně zakončujícímu Musovi.

Hostům se skvěle povedl i vstup do druhého poločasu. Potočný totiž přehodil brankáře Stejskala a Musa doklepl míč do prázdné svatyně. Zkorigovat mohl krátce nato Komličenko, jehož přímý kop vytěsnil mimo tři tyče Nguyen. Poté ruského kanonýra stáhl ve vápně Mikula a rozhodčí Rejžek odpískal penaltu, kterou v 55. minutě proměnil Lukáš Budínský.

Jenže místo mladoboleslavského tlaku přišel pokutový kop i na druhé straně po faulu Buchy na Balutu. Odpovědnost vzal na sebe Roman Potočný a vrátil Severočechům náskok. "Trochu ve mně hrklo, protože to (brankář) škrtl nohama. Kdyby nedali gól, asi bych kopal k tyči, ale chtěl jsem jít na jistotu," popsal svou trefu Potočný.

Čtvrtému zásahu hostujícího týmu byl blízko střídající Malinský, který orazítkoval tyč. Brankovou konstrukci orazítkoval chvíli poté i Baluta a další Malinského pokus vytáhl gólman Stejskal. Slovan zvítězil po dvou zápasech a potvrdil, že na Mladou Boleslav umí - v nejvyšší soutěži ji zdolal pošesté za sebou. 

"Udělali jsme všechno pro to, abychom vyhráli. Jsem velmi šťastný za tři body a za své dva góly," uvedl jednadvacetiletý chorvatský útočník Musa.

FK Mladá Boleslav - Slovan Liberec 1:3 (0:1)

Branky: 55. Budínský z pen. - 30. a 48. Musa, 64. Potočný z pen. Rozhodčí: Rejžek - Pečenka, Vodrážka - Zelinka (video). ŽK: Fulnek, Budínský, Matějovský - Kačaraba, Oscar, Mara, Mikula, Pešek. Diváci: 3899.

Mladá Boleslav: Stejskal - Jakub Klíma, Tatajev, Pudil, Fulnek (61. Jiří Klíma) - Budínský, Hubínek, Matějovský, Bucha (68. Túlio) - Mešanovič (76. Ladra), Komličenko. Trenér: Weber.

Liberec: Nguyen - Mikula, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Oscar (90.+2 Alibekov), Mara - Pešek (72. Malinský), Baluta, Potočný - Musa (85. Kuchta). Trenér: Medynský.

Jozef Weber (trenér Mladé Boleslavi): "Každá série jednou končí. Bohužel pro nás skončila série domácí neporazitelnosti. Paradoxně jsme si na to zadělali už v první půli, kde jsme 25 až 30 minut podávali velice dobrý výkon a musím říct, že jsem na lávce až trnul hrůzou, co jsme nedokázali proměnit. Tušili jsme, že pokud z toho nepřijde branka, můžeme být ztrestáni, což je to nejhorší, co se nám mohlo stát proti poměrně rychlému mančaftu Liberce, který venku hraje na brejkové situace. O vstupu do druhé půle snad nemá cenu ani mluvit. Individuální akce Komličenka nás vrátila do utkání. Jak jsme šli do stavu 1:2, věřil jsem, že to ještě otočíme. Bohužel přišla penalta od 'Buchiče', která to utkání uzavřela. Nejvíce, co zítra budu klukům vyčítat, je, že šedesát minut bylo slušných a pak na nás padla rezignace, deka. Po třetí brance jsem neviděl na hřišti nikoho, kdo by věřil, že můžeme zápas otočit, což mě dost mrzí, protože teď na podzim byly utkání, kdy jsme nepříznivý stav 0:2 dokázali zvrátit."

Pavel Medynský (asistent trenéra Liberce): "Zkraje prvního poločasu jsme se malinko hledali, než jsme si zvykli na způsob hry Boleslavi, ze kterého ale neměla žádnou vyloženou šanci. Paradoxně jsme z jednoho protiútoku vstřelili branku, která byla hrozně důležitá, protože jsme to do poločasu zvládli. Poločas 50 na 50. Do druhého poločasu jsme vstoupili velice dobře, přidali jsme branku, pak jsme si to malinko zkomplikovali penaltou. Kluci podali týmový výkon a důležitý byl gól na 3:1, který soupeře psychicky zlomil. Z morálního pohledu na to nedokázal zareagovat a ještě jsme tam měli několik příležitostí, nastřelili jsme tyčku a břevno. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články