Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Můj fotbalový příběh ještě nekončí, vzkázal Kadlec a bude hrát dál

Táhne mu na čtyřicet, ale na hřišti je pořád platný. Proto bývalý fotbalový reprezentant Michal Kadlec v osmatřiceti letech prodloužil smlouvu ve Slovácku, kde také nosí kapitánskou pásku, do léta příštího roku. Klub z Uherského Hradiště o tom informoval na svých webových stránkách.

"Můj fotbalový příběh ještě nekončí a rozhodl jsem se pokračovat i další sezonu. Jsem samozřejmě rád, že mi Slovácko nabídlo smlouvu a že můžu dělat to, co dělám, dá se říct, celý svůj život," řekl Kadlec, jenž se do mateřského klubu vrátil v létě 2018 a zařadil se k hlavním oporám.

Bývalý hráč Sparty, Leverkusenu a Fenerbahce Istanbul loni pomohl Slovácku k vítězství v domácím poháru, premiérové trofeji v klubové historii a účasti v podzimní skupině Evropské konferenční ligy.

"Člověk tomu obětuje všechno a s přibývajícím věkem je to složitější, ale argumentů pro bylo daleko víc. Ještě jsem si nedokázal představit, že bych přestal dělat to, co je mým koníčkem, životem a co miluji," uvedl Kadlec.

"Do toho kabina, kluci, trenérský tým, celé Slovácko, fanoušci. To, jak to bylo nastavené a jak to funguje poslední roky. Dařilo se nám, vyhráli jsme pohár, zahráli si pohárovou Evropu a všechno to převážilo k tomu, že jsem si řekl, že další rok ještě přidám," dodal krajní bek a později stoper.

Kadlec v české nejvyšší soutěži odehrál 296 zápasů, vstřelil 13 branek a přidal 18 asistencí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články