Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Chceme z našeho stadionu udělat tvrz. V boji o postup je duel s Partizanem klíčový, řekl Kadlec

Papírově jsou fotbalisté Slovácka ve skupině D Evropské konferenční ligy outsidery, Michal Kadlec však věří, že tým z Uherského Hradiště klidně o postup může hrát. Jako klíčový v tomto směru vidí hned úvodní duel proti Partizanu Bělehrad. Kapitán moravského celku doufá, že se spoluhráči z vlastního stadionu udělají tvrz a připíší si ideálně tři body.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání AIK Stockholm – Slovácko

Slovácko se kromě srbského celku utká ještě s Kolínem nad Rýnem a OGC Nice. "Chceme z našeho stadionu udělat tvrz a pokud možno v prvním zápase vyhrát. Tohle je klíčový duel z hlediska vývoje celé skupiny, abychom mohli pomýšlet na postup a zahráli si i na jaře," řekl Kadlec.

Bělehradský celek považuje za soupeře, který by mohl být z hlediska výkonnosti Slovácku nejblíže. "Spíš to beru tak, že Partizan je na papíře favoritem, co se týče postavení klubu, historie, zkušeností či rozpočtu. Teď ale i v uvozovkách malé kluby jako Slovácko mohou hrát proti nim důstojnou roli, takže je budeme chtít potrápit a porazit. Je to na nás, předem nic nevzdáme a jdeme do toho," konstatoval Kadlec.

Podrobnější informace o soupeři zatím neměl. "Dosud jsme se soustředili jen na sebe, video budeme mít večer. Ale víme, že je to silný soupeř, dobrý na balonu, s řadou individualit, ale zase uvidíme, jak to bude s týmovostí," uvedl.

Základ úspěchu vidí zkušený stoper ve vlastní hře. "Nám pomohly zápasy se Stockholmem, Fenerbahce a i nyní s Plzní a Slavií. To byly duely evropského ražení, měly tempo, náboj, dramatičnost. Psychicky nám pomohl bod se Slavií, byť body mohly být i tři. Trenér určitě něco vymyslí a my to musíme splnit na hřišti. Budeme se snažit využít jejich slabin a ubránit jejich přednosti," řekl kapitán Slovácka.

I na něj dýchla atmosféra stadionu, který se mění podle požadavků UEFA. "Člověk se snaží být nad věcí, ale před každým zápasem před sebou musíme mít jisté napětí, koncentraci. Teď už na nás dýchá atmosféra na stadionu, i kluci v kabině to cítí, co to všechno obnáší. Ale převládá natěšení na první zápas," uvedl Kadlec.

Je nám líto, video expirovalo.
Slovácko se chystá v EKL na Partizan
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články