Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/24

Mladá Boleslav má posilu z Liverpoolu, mladý Kolumbijec přišel na hostování

Patří Liverpoolu, ale v dresu Mladé Boleslavi by si mohl brzy vyzkoušet tuzemskou ligu. Devatenáctiletý defenzivní fotbalista Anderson Arroyo Córdoba z kolumbijského Quibdó přišel do středočeského klubu na hostování.

Anderson Arroyo Córdoba
zdroj: fkmb.cz autor: fkmb.cz

Do Liverpoolu přišel mladík z klubu Fortaleza C.E.I.F. v roce 2018, ve svém CV má šestnáct zápasů za kolumbijskou reprezentaci do sedmnácti a dvaceti let. Mladá Boleslav není prvním evropským klubem, který si na hostování vyzkoušel. Loni byl v rezervě španělské Mallorcy a v belgickém Gentu, odkud také do Česka přichází.

"Do Mladé Boleslavi se těším, budu chtít dokázat, že umím hrát fotbal, a hlavně pomáhat týmu získávat body. Cítím se velmi dobře a těším se, až se zapojím do přípravy i zápasů," řekl kolumbijský talent po příchodu do Boleslavi, kam dorazil až nyní poté, co doléčil zranění a absolvoval kompletní regeneraci v Liverpoolu.

"Anderson Arroyo je velmi talentovaný hráč, kterého v osmnácti letech z mnoha zájemců získal právě Liverpool. Skvěle odehrál světový šampionát do 20 let, z něhož si však také přivezl drobné zranění. Z toho důvodu chyběl v přípravě liverpoolského prvního týmu a řešilo se jeho hostování. Jeho úspěšné angažmá by následně českou fotbalovou cestu mohlo otevřít také dalším talentům z anglických klubů," uvedl na stránkách Mladé Boleslavi agent Viktor Kolář.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články