Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Mareš vystřelil Teplicím v dohrávce s Mladou Boleslaví tři body

Jako správný kapitán se ukázal Jakub Mareš. Dvěma góly zařídil Teplicím důležité body v dohrávce 4. ligového kola s Mladou Boleslaví 2:0. Ta sice přijela i s nejlepším střelcem minulého i současného ročníku Nikolajem Komličenkem, ale ani ten jim nepomohl odpojit se na třetím místě tabulky od čtvrtého Jablonce, s nímž mají dál shodně šestnáct bodů. Zato Teplice vystoupaly s deseti body z předposledního místa na jedenácté.

Jakub Mareš z Teplic oslavuje gól v síti Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

K utkání, které se mělo původně uskutečnit v srpnu, ale kvůli problémům Mladé Boleslavi při cestě z předkola Evropské ligy v Kazachstánu bylo odloženo, domácí opět nastoupili bez potrestaného trenéra Hejkala, ale jeho absence jim v prvním poločase vůbec nevadila.

"Říkal jsem hráčům, že jestli si někdo myslí, že to bude mít podobný průběh jako poslední vzájemný duel na Stínadlech, který jsme vyhráli 8:0, tak je blázen. To se stává jednou za třicet let. Domácí hráli s větším zápalem a my jsme se do utkání vůbec nedostali," přidal kouč hostů Jozef Weber.

Teplice favorita zaskočily a už ve čtvrté minutě potrestaly laxní bránění Mladé Boleslavi. Hlavičku Jakuba Mareše ještě brankář Šeda vyrazil, ale Řezníček vrátil míč před branku a nikým nehlídaný Mareš míč poslal do sítě.

Ve 37. minutě přidal Mareš druhý gól a i tentokrát mu k němu pomohla chyba boleslavské obrany. Kučerovu přihrávku do vápna totiž Jakub Klíma ve skluzu srazil před vybíhajícím Šedou tak nešťastně, že teplický útočník měl znovu snadnou práci a míč poslal do prázdné brány.

To hosté už hráli bez zkušeného obránce Pudila, který střídal kvůli zranění. "Zranil se už v minulém kole proti Příbrami. Je to pro nás komplikace, protože jsme už přišli o Jugase, Hájka a odešel i Takács," uvedl ke zranění bývalého reprezentanta Weber.

Mladá Boleslav poslední vzájemný zápas v Teplicích v minulé sezoně vyhrála 8:0, ale ve středu na Stínadlech ani náznakem neukázala, že má nejlepší útok v soutěži. Nebyl vidět ani ruský kanonýr Komličenko, který dal v předchozích dvou utkáních šest branek a celkem jich má v sezoně už sedm.

"Jsme nadšení, že jsme to dovedli do vítězného konce. S Bolkou se nám nedaří, zažili jsme tu fiasko, které jsme už nechtěli řešit. Hráči to slyšeli tolikrát, že není třeba to znovu zmiňovat, ale věděli, o co v zápase jde. Fotbalová krása to nebyla, docházely nám síly, ale ubojovali jsme to," řekl asistent teplického trenéra Pavel Drsek.

Tepličtí se tak dočkali prvního vítězství nad Mladou Boleslaví po deseti ligových zápasech. Boleslav v sezoně venku ještě nevyhrála. Tahle porážka byla třetí na soupeřových stadionech.

FK Teplice - FK Mladá Boleslav 2:0 (2:0)

Branky: 4. a 37. J. Mareš. Rozhodčí: Rejžek - Kotalík, Pečenka. ŽK: Jeřábek, Shejbal, Řezníček, Vondrášek, Kodeš, Hyčka - Bucha, Šeda, Komličenko, Jakub Klíma. Diváci: 2518.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Čmovš, Royo (64. Hyčka) - Kodeš, Kučera, Shejbal, Žitný (81. Jindráček) - J. Mareš, Řezníček (90. Ljevakovič). Trenér: Drsek.

M. Boleslav: Šeda - Jakub Klíma, Tatajev, Pudil (24. Ladra), Fulnek - Bucha (46. Jiří Klíma), Matějovský, Hubínek, Budínský - Mešanovič, Komličenko (72. Pech). Trenér: Weber.

Pavel Drsek (asistent trenéra Teplic): "Jsme nadšení, že jsme to dovedli do vítězného konce. S Bolkou se nám nedaří, zažili jsme tu fiasko, které jsme už nechtěli řešit. Hráči to slyšeli tolikrát, že není třeba to znovu zmiňovat, ale věděli, o co v zápase jde. Fotbalová krása to nebyla, docházely nám síly, ale ubojovali jsme to."

Jozef Weber (trenér M. Boleslavi): "Zasloužené vítězství Teplic po bojovném výkonu, na který jsme vůbec nereagovali. Vstup měli domácí lepší, byli agresivnější. Věřil jsem, že se dostaneme do hry a probudí nás gól, ale neprobudil. Teplice vedly po poločase 2:0, tak jsme to trochu prostřídali, ale ani to nepomohlo. Domácí si to pohlídali a měli ještě víc šancí. Hráli jsme platonický, pomalý fotbal a prohra 0:2 je ještě milosrdná."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články