Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Matějovský po třech letech skóroval a Boleslav veze tři body z Ďolíčku

Praha - Fotbalisté Mladé Boleslavi vyhráli v předehrávce 10. kola 3:1 na půdě Bohemians 1905. O triumfu hostů rozhodli už v úvodní půli svými góly Marek Matějovský s Janem Chramostou. Hned po pauze snížil Milan Jirásek, který byl ale v 65. minutě vyloučen, a pojistku v závěru přidal Tomáš Přikryl. Boleslav zvítězila v lize počtvrté za sebou, Bohemians naopak doma prohráli po předešlých třech výhrách.

Utkání Bohemians - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Záložník Matějovský premiérově od návratu do Boleslavi nastoupil v základní sestavě, v zahajovací jedenáctce Bohemians zase poprvé od úvodního kola hrál Berger. První šanci měli "Klokani" a Diviš se musel natahovat, aby vytáhl teč vlastního beka Da Silvy na roh.

V 27. minutě udeřili hosté. Jirásek přišel o míč, kterého se ujal Matějovský, navedl si jej na střelu a technicky k tyči zpoza vápna překonal Budinského. Bývalý reprezentant skóroval v lize poprvé od listopadu 2013.

"V první chvíli jsem měl myšlenku, že to budu posouvat někomu z kluků. Ale když jsem zvednul hlavu a viděl, kde stojí gólman, přišlo mi, že byl trošku víc na přední tyči a postavení neměl ideální," podotkl Matějovský. "Šel jsem do rizika. Byl ještě jeden hráč vzadu, chtěl jsem se uvolnit, ale Matějovský mi kličku vystihl. Moje chyba," litoval Jirásek.

Bohemians mohli vzápětí odpovědět. Domácí ale nejprve nepotrestali hrubku hostujícího gólmana a po následném rohu a závaru hlavičkoval mimo Havel. V 36. minutě naopak málem znovu udeřila Boleslav. Klobásu však nejprve vychytal Budinský a Matějovskému zkazila radost z druhého gólu tyč.

O minutu později už hosté zvýšili. Po Přikrylově centru se uvolnil Chramosta a ze strany propálil Budinského. Sedmým gólem si pojistil vedení v ligové tabulce kanonýrů. Bohemians před pauzou vyvinuli drtivý tlak, ale měli smůlu v zakončení. Havla nejdříve vychytal Diviš a stejný hráč pak po obrovském závaru pálil ve skluzu vedle.

Po návratu z kabin se už Pražané dočkali. Dostál poslal centr před bránu, míč se dostal až k Jiráskovi a ten v 30. sekundě druhé půle přesnou střelou k tyči odčinil zaváhání před úvodním gólem. Bohemians se tlačili za vyrovnáním, ale po hodině hry mohl hostům vrátit dvoubrankový náskok Fleišman, kdyby ve velké šanci netrefil Budinského.

Na druhé straně zasáhl proti Holendovi Diviš, domácím ale poté v 65. minutě zkomplikoval závěr Jirásek, který zezadu "zajel" do Matějovského, a sudí Proske mu dal rovnou červenou kartu. "Zákeřné to nebylo, ale bohužel jsem tam byl pozdě. Dneska bych ten gól vyměnil za to, abych nebyl vyloučený a neudělal tu chybu," podotkl zklamaný Jirásek.

Bohemians i v oslabení zahrozili, Diviš ale Bergrovu střelu po standardce vyrazil. Na opačné straně v 75. minutě Přikryl napálil břevno a poté sudí Proske po tříminutové poradě s asistentem neuznal pro ofsajd gól hostujícího Vukadinoviče, přestože se zdálo, že míč k němu zahrál domácí Švec. Pojistku tak přidal až v 87. minutě technickou střelou Přikryl.

Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 1:3 (0:2)

Branky: 46. Jirásek - 27. Matějovský, 36. Chramosta, 87. Přikryl. Rozhodčí: Proske - Dobrovolný, Kříž. ŽK: Holenda - Da Silva, Jánoš. ČK: 65. Jirásek (Bohemians). Diváci: 4103.

Bohemians: Budinský - Dostál (86. Kuchta), Krch, Gajič, Havel - Švec - Berger (82. Mikuš), Mašek, Jirásek, Hašek - Holenda. Trenér: Koubek.

M. Boleslav: Diviš - Pauschek (71. Vukadinovič), Da Silva, Takács, Fleišman - Přikryl, Kúdela, Matějovský (88. Kalabiška), Mareš - Chramosta, Klobása (64. Jánoš). Trenér: Kalvoda.

Miroslav Koubek (trenér Bohemians 1905): "Myslím, že diváci viděli atraktivní utkání. Hráli jsme proti silnému soupeři, který potvrdil své kvality zejména v zakončení. Chladnokrevně potrestal naše chyby. My jsme jejich chyby nepotrestali tak, jak bylo potřeba. Měli jsme dost gólových šancí, určité pasáže i silný herní tlak. Chtělo to víc klidu, větší rutinu. Třeba takovou, jakou prokázal Chramosta při druhé brance. My jsme takovou produktivitu neměli a to asi o výsledku rozhodlo. A samozřejmě individuální chyba Milana Jiráska tomu dala takový punc, to by se nemělo stávat. Ruce máme prázdné, ale za výkon se stydět nemusíme. Ocenili to i diváci. Co dělám ligu, jsem nikde nezažil, abych po porážce 1:3 doma slyšel "Hoši, děkujem"."

Leoš Kalvoda (trenér Mladé Boleslavi): "Hodnotí se mi to dobře, ale moc dobře mi při tom zápase nebylo. Odehráli jsme nejtěžší utkání za mého působení v Mladé Boleslavi. Zase se mi to líbí, když je ta atmosféra vyhecovaná, ale někdy to třeba tomu fotbalu trochu škodí. V prvním poločase jsme hru kontrolovali, ale pak jsme blbě inkasovali hned v první minutě druhé půle. Přitom jsme hráče upozorňovali na to, že výsledek 2:0 je rizikový, když soupeř sníží na 2:1. Pak jsme se o ten výsledek báli. Poté přišlo vyloučení, bylo to u naší střídačky. Myslím, že to bylo oprávněné, protože to byl zákrok zezadu. I když Bohemka měla hodně nebezpečných šancí, myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Tabulku jsme vedli i minulé kolo, ale vždy jen jeden den. Je to samozřejmě příjemné, když jste na čele."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články