Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzni se proti Slovácku daří. Potvrdí to i tentokrát?

Praha – O víkendu má první fotbalová liga na programu sedm zápasů. Mistrovská Plzeň bude hájit vedení v tabulce na půdě Slovácka, s nímž šestnáctkrát po sobě neprohrála. Poslední neporažený celek soutěže Zlín, který je třetí, se představí v Teplicích. Čtvrtá Sparta se v jediném nedělním utkání pokusí doma s Jihlavou ukončit sérii čtyř kol bez vítězství. Přímý přenos duelu Plzně se Slováckem vysílá od 19:30 ČT sport.

Plzeň se po rozpačitém startu do sezony rozjela a vyhrála posledních pět kol. Se Slováckem se jí navíc daří, naposledy mu v lize podlehla v květnu 2006 a na jeho půdě drží ještě o půl roku delší neporazitelnost.

"Chceme pokračovat v tom, co jsme nastavili minulý měsíc. Chceme být úspěšní výsledkově a dobří herně. Jsme favoritem, chceme to potvrdit a získat tři body," řekl trenér Viktorie Roman Pivarník. "Hrajeme na domácí půdě. Proto chceme Plzeň potrápit a nebýt jen sparingpartnerem," uvedl kouč Slovácka Stanislav Levý, který Plzeň dříve vedl.

Předpokládané sestavy:

Slovácko: Heča - Reinberk, T. Rada, Košút, Šimko - Šumulikoski, Daníček - Diviš, Havlík, Civič - Koné.

Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Petržela, Kace, Hrošovský, Zeman - Poznar, Bakoš.

Absence: Biolek (zranění) - Baránek (zranění), Pilař (rekonvalescence).

Zlín proti spícímu medvědovi

Zlín po minulé remíze s Jabloncem přišel o vedení v lize. "Ševci" však stále zůstávají jediným neporaženým týmem soutěže, s 19 góly mají rovněž nejlepší ofenzivu a svou bilanci se pokusí uhájit v Teplicích, kde přes 13 let nevyhráli. Jejich soupeř uhrál z posledních čtyř kol jen bod a doma v této sezoně ještě nezvítězil. "Soupeř je spící medvěd. Nesmíme ho moc škádlit, abychom ho neprobudili. Chceme bodovat a navázat na naše úspěšné výsledky," řekl zlínský kouč Bohumil Páník.

Předpokládané sestavy:

Teplice: Grigar - Vondrášek, Lüftner, Jeřábek, Urma - Ljevakovič - Fillo, Kodeš, Kučera, Hora - Vaněček.

Zlín: Dostál - Pazdera, Jugas, Hájek, Matejov - Kopečný, Hnaníček, Holík, Štípek - Diop, Harba.

Bílek opět na Spartě

Sparta po čtyřech kolech bez výhry ztrácí na Plzeň už šest bodů a další klopýtnutí si už nemůže dovolit. Letenští mají na marodce devět hráčů, i tak by si ale měli s předposlední Jihlavou, která jako jediná v soutěži nevyhrála, poradit. Vysočinu přiveze do Prahy kouč Michal Bílek, jenž na Letné působil jako hráč i trenér.

"Když jsou zranění v takovém počtu, už je to hodně nekomfortní situace. Ale už si to nemůžeme nechat víc utéct. Aby ve chvíli, kdy se kluci začnou zapojovat, bylo ještě o co hrát, a abychom byli až do konce sezony schopni bojovat o titul, musíme v následujících zápasech bezpodmínečně vyhrávat," řekl záložník Sparty Bořek Dočkal. Pražany počtvrté povede dočasný kouč David Holoubek, v dosavadních třech utkáních zatím neprohrál.

Předpokládané sestavy:

Sparta: Koubek - Karavajev, Mazuch, Holek, Michal Kadlec - V. Kadlec, Mareček, Dočkal, Havelka, Holzer - Lafata.

Jihlava: Hanuš - Blaič, Krejčí, Rosa, Mišůn - Štěpánek, Zoubele - Vaculík, Dvořák, Ikaunieks - Rabušic.

Slavia pod novým trenérem Jaroslavem Šilhavým získala ze čtyř kol deset bodů a formu chce potvrdit na půdě nováčka Hradce Králové, který se poprvé v sezoně představí na zrekonstruovaném domácím stadionu. "Už na to asi taky čekají. Budou mít asi výhodu, než když hráli v Mladé Boleslavi. Z tohoto pohledu budou mít domácí velkou motivaci, nicméně my chceme bodovat a udržet si vítěznou vlnu," uvedl Šilhavý.

Předpokládané sestavy:

Hradec: Ottmar - Holeš, Chleboun, Plašil, Polom - Martan, Schwarz, Vlkanova, Janoušek, Malinský - Žondra.

Slavia: Pavlenka - Frydrych, Bílek, Deli, Bořil - Ngadeu - Mingazov, Hušbauer, Barák, Zmrhal - Mešanovič.

Poslední Příbram se pokusí zvýšit šance na záchranu na hřišti druhého nováčka Karviné. Jablonec a Brno budou hrát o to, kdo ukončí sérii nezdarů, a Dukla přivítá Liberec. Pro Severočechy bude víkendový zápas, stejně jako pro Plzeň a Spartu generálkou na čtvrteční pokračování základní skupiny Evropské ligy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články