Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
#ProHokejJakyJe

Mareček dal vítězný gól a zbytek duelu sledoval na mobilu s koučem: Moc jsme toho nenamluvili

Na první ligový gól v kariéře dlouho nezapomene záložník Slovácka Daniel Mareček. Třiadvacetiletý fotbalista rozhodl o domácí výhře 1:0 nad nováčkem Hradcem Králové ve vyhroceném zápase čtvrtého kola. Radost však Marečkovi zkalila následná červená karta, kterou po něm dostal i trenér Martin Svědík. Oba slováčtí hříšníci pak sledovali konec utkání v šatně u přenosu na mobilním telefonu.

Daniel Mareček ze Slovácka
zdroj: ČTK autor: Vít Černý

"Byl jsem v kabině, pustil si mobil a díval se. Pak přišel trenér, dívali jsme se spolu, ale moc jsme toho mezi sebou nenamluvili. Spíš jsme drželi klukům palce, aby to udrželi," popsal Mareček netradiční situaci.

O to větší radost u něj i u Svědíka vypukla, když slyšeli závěrečný hvizd. "Musím poděkovat hráčům, že to dotáhli do konce, ten vítězný gól tak má pro mě vyšší hodnotu," prohlásil odchovanec pražské Sparty.

Branku z 51. minuty považoval trochu za dílo štěstí. "Měli jsme předtím nějaké šance, ale nic tam nepadlo, pak se to odrazilo ke mně a já už se jen soustředil, abych to umístil do brány," okomentoval středopolař Slovácka premiérovou ligovou trefu.

Své vyloučení po hodině hry nijak neomlouval. "Byla to klukovina, byl jsem přemotivovaný. Už jsem viděl Hradec, jak jde do brejku, šel jsem tam ostře, červená byla oprávněná. S (Janem) Králem jsem se po utkání bavil, je v pořádku, tak to je hlavní," vysvětlil Mareček.

Slovácko má po čtyřech kolech devět bodů, ale také tři vyloučené hráče, k tomu navíc i trenéra. "Je tady všude VAR, rozhodčí se může jít podívat na situace a pak se rozhodnout. Musíme se z toho poučit a nedělat takové blbosti jako já. Je potřeba dohrávat v jedenácti. Pak budeme vyhrávat a já věřím, že ve výhrách budeme pokračovat," zakončil Mareček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články