Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Liberec získal čtyřnásobného mistra ligy. Na hostování přichází Van Buren

Nizozemský fotbalový útočník Mick van Buren bude v nadcházející sezoně hostovat ze Slavie Praha v Liberci. Čtyřnásobný mistr ligy už se k týmu připojil na soustředění v rakouském Aigenu. Dohodu potvrdily oba kluby.

"O Micka van Burena jsme měli zájem již delší dobu. Jednání ale byla velmi složitá a jeho příchod k nám se stále oddaloval. Teď jsme dospěli ke zdárnému konci a Mick se již zapojil do našeho odpoledního tréninku," řekl klubovému webu liberecký sportovní ředitel Zdeněk Koukal.

Devětadvacetiletý Nizozemec přišel do české ligy v roce 2016, kdy ho Slavia koupila z dánského Esbjergu. S vršovickým týmem získal mistrovské tituly v letech 2017, 2019, 2020 a 2021, uplynulou sezonu ale strávil na hostování v Českých Budějovicích. V české nejvyšší soutěži odehrál 93 zápasů a dal 14 branek.

"Jsem rád, že tu můžu být. Znám tady spoustu hráčů, což je pro mě dobře. Máme mladý a motivovaný tým, díky tomu můžeme být úspěšní," uvedl Van Buren po přesunu do Slovanu.

Mezi Slavií a Libercem jde o třetí hostování v tomto přestupním období. Do Edenu zamířil záložník Pobřeží slonoviny Christ Tiéhi, pod Ještědem bude naopak působit ukrajinský stoper Maksym Talovjerov.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články