Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Liberec má před Hoffenheimem pozitivní hráče, potíže s koronavirem řeší i Zbrojovka

Fotbalisté Liberce měli před čtvrtečním utkáním Evropské ligy v Hoffenheimu několik pozitivních testů na koronavirus. Tým musejí doplnit hráči B-týmu. Před předpokládaným restartem první fotbalové ligy hlásí šest pozitivních případů i hráči brněnské Zbrojovky. Pokud se v pátek uskuteční předehrávka 7. kola v Jablonci, nebudou moci hrát.

Přesná jména ani počet nakažených Liberec neuvedl, jedním z nemocných je nicméně brankářská jednička Filip Nguyen, který tak vypadl z reprezentační nominace. Zápas s Hoffenheimem by se navzdory problémům uskutečnit měl.

"Přestože se testujeme pravidelně, včerejší testy UEFA na covid nám prokázaly vícero pozitivních hráčů včetně několika členů realizačního týmu. Jedná se především o bezpříznakové případy. Do Hoffenheimu tudíž pocestujeme ve značně oslabené sestavě a jedeme tam s tím, že sestavu budeme skládat až na místě," řekl trenér Pavel Hoftych.

"Teď počítáme padlé a skládáme hráče, kteří k nám přibyli z B-týmu. Jelikož je ze strany UEFA samozřejmě zájem, aby se zápas odehrál, tak se intenzivně řeší parametry počtu hráčů pro tento zápas a zítra bychom podle všeho měli odletět. Uvidíme s kým a uvidíme, jak dáme sestavu dohromady," doplnil Hoftych.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Crvena zvezda - Slovan Liberec

"Zápas, na který jsem se ve skupině nejvíce těšil, na půdě Hoffenheimu. Do toho nominace do české reprezentace. Bohužel pozitivní test na covid-19 mi vše překazil. Ale vše se děje z nějakého důvodu," uvedl Nguyen.

Severočeši zažili opačnou situaci ve 3. předkole na hřišti FCSB. Rumunský klub měl 15 nakažených hráčů a narychlo doplnil kádr o některé nové hráče.

"V zápase s FCSB jsme to byli my, kdo měl proti sobě tým s problémy. Teď máme proti sobě špičkový německý tým a problémy máme my. Je to netypická situace a uvidíme, jak to dopadne. Situace je prostě taková a my to bereme tak, jak to je. S nadhledem," řekl Hoftych.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia a Liberec před EL počítají nemocné

"Přestože jsme se snažili dodržovat nastavená pravidla, tak nás pravděpodobně dohnal společně strávený čas, kdy jsme byli při cestování k zápasům Evropské ligy všichni pohromadě. Na druhou stranu znovu říkám, že prakticky všichni hráči jsou bezpříznakoví. Taková je doba," dodal Hoftych.

Liberec má po dvou kolech skupiny na kontě tři body za výhru 1:0 v Gentu. Minulý týden utrpěl debakl 1:5 na hřišti Crvené zvezdy Bělehrad.

Koronavirus z brněnské kabiny nezmizel ani během měsíční nucené přestávky. "Vždyť vidíte, jak to vypadá v celém světě, počet nakažených stále roste," prohlásil trenér Miloslav Machálek a odhadl, že v jeho týmu tuto nákazu prodělalo až 15 hráčů. "Jména ale samozřejmě neřeknu, ta se nezveřejňují," dodal.

Kádr A-mužstva byl naposledy testován na začátku října před zápasem s Karvinou, který Zbrojovka prohrála 0:2. V tabulce první ligy tak zůstala po šesti kolech na posledním místě se ziskem jediného bodu. Povinný test by měl tým absolvovat ve středu a jeho výsledky by měly být směrodatné pro případný duel v Jablonci.

"Během přestávky jsme poctivě trénovali, do procesu se vrátili někteří předcházející marodi, ale další zase ulehli," řekl Machálek. "Měli jsme problémy jak covidového rázu, tak i rázu běžných zranění a nemocí. Hodně jsme zapracovali na tělesné připravenosti, udělali jsme kus práce, ale zase nám z toho šest lidí vypadlo. Je to nekončící problém a nezbývá nám nic jiného než to respektovat a vypořádat se s tím," doplnil.

V pátek by Zbrojovku mělo čekat úvodní utkání obnovené soutěže v Jablonci. Machálek ale zatím nemá zcela jasno, kdy tým na sever Čech odcestuje: zda jako obvykle o den dřív, či až v den zápasu. Problémem totiž může být i stravování po cestě a ubytování v Jablonci. "Jednáme o tom," uvedl Machálek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články