Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liberci odešlo s Potočným a Musou šestnáct gólů. Chceme zabojovat o poháry, tvrdí Hoftych

Značný zásah do kádru zažil v zimní přestávce Liberec. Slovan přišel o dva nejlepší střelce Romana Potočného a Petara Musu, navíc ještě o středního záložníka Oscara. Svěřenci Pavla Hoftycha na devátém místě ztrácí pět bodů na elitní šestku, která si zahraje skupinu o titul. I přes ztráty opor se chtějí severočeští fotbalisté poprat o účast v evropských pohárech. 

Trenér Liberce Pavel Hoftych, v pozadí sportovní ředitel Zdeněk Koukal
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Severočeši vstoupí do jara značně oslabení. Nejlepší podzimní střelec Potočný s devíti brankami přestoupil do Ostravy a "sedmigólového" Musu si předčasně stáhla z hostování Slavia. Do Edenu zamířil z hostování v Liberci i záložník Oscar.

"Odešlo nám 16 branek v podobě těch dvou hráčů plus Oscar. Budeme potřebovat, aby mužstvo jejich góly nahradilo a abychom se třeba zlepšili v defenzivě. Tam jsme měli zbytečná okna," řekl Hoftych.

"Chtěli bychom se porvat o postup v domácím poháru co nejdále a v lize držet příčky, které nám zajišťují možnost dalších kvalifikačních bojů o poháry. Chtěli bychom hlavně navázat na závěr podzimu od 10. do 20. kola. Na začátku to bylo hodně na houpačce, od 10. kola se nám to povedlo trošku stabilizovat," dodal Hoftych.

Cesta do Evropy vede přes domácí pohár, uvědomuje si kapitán

Severočeši ztrácejí pět bodů na první šestku, kterou čeká nadstavbová skupina o titul. "Pro nás je důležité, abychom drželi kontakt s nejlepší šestkou. Jako to bylo vloni, kdy jsme se ve finále do té šestky i dostali. Je tam navíc domácí pohár, přes něj vede nejlepší cesta do pohárů. To je pro nás nejdůležitější," podotkl kapitán Radim Breite.

Vedle Potočného, Oscara a Musy opustil tým i Bojan Dordič. Naopak ze Slavie přišli útočník Imad Rondič a na hostování Jakub Hromada, z rezervy se posunul do týmu Kristian Michal. "Kádr máme omlazený. Všeobecně za klub pracujeme na příchodech. Po odchodu Petara Musy to není jednoduché, žádnou druhou variantu do útoku jsme připravenou neměli. Myslím, že jednoho jména se ještě dočkáme," uvedl sportovní ředitel klubu Zdeněk Koukal.

Liberec v závěru sezony čeká rekonstrukce stadionu. "Po domácím utkání s Mladou Boleslaví začne rekonstrukce hlavní tribuny. Při zápase posledního kola základní části proti Ostravě a zároveň v nadstavbě bude uzavřena hlavní tribuna pro diváky. Zároveň v letní pauze proběhne výměna trávníku. Obojí by se mělo stihnout do začátku nové sezony," uvedl tiskový mluvčí Tomáš Čarnogurský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články