Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Musa si obnovenou premiéru ve Slavii dvakrát osladil, sešívaní přesto prohráli po penaltách

Téměř ideální návrat do Slavie prožil Petar Musa. Chorvatský útočník nastoupil do druhého poločasu úvodního utkání Atlantic Cupu s Aarhusem, dvakrát skóroval a výraznou měrou přispěl k remíze 3:3. V následném penaltovém rozstřelu získal bonusový bod dánský soupeř.

Petar Musa v utkání proti Aarhusu
zdroj: slavia.cz

Musa se poprvé prosadil ve 48. minutě, kdy snížil na 1:2. Aarhus si poté vzal dvoubrankové vedení zpět, ale jednadvacetiletý forvard upravil v 54. minutě na 2:3. O vyrovnání se postaral Daniel Kosek a vítězství v normální hrací době mohl v závěru zajistit Oscar, ale trefil jen tyč.

"Debut byl povedený, ale to nestačí. Musím v práci pokračovat," uvedl Musa. "Kluci mi na hřišti pomohli a jsem velmi rád za dva góly. Byl bych nicméně ještě radši, kdybychom nakonec vyhráli," přidal.

Musa měl původně působit až do konce sezony v Liberci, ale český mistr ho po odchodech Milana Škody a dalšího útočníka Micka van Burena povolal zpět. "Bylo to pro mě opravdu překvapení. Myslel jsem, že zůstanu v Liberci až do konce ročníku a vrátím se až po něm," dodal rodák ze Záhřebu.

Je však nutné připomenout, že Slavia nezvítězila v zimní přípravě ani na třetí pokus. V předchozích zápasech remizovala 3:3 s Českými Budějovicemi a prohrála 0:1 s Ústím nad Labem.

Liberec nestačil na Dynamo Moskva, trefil se i Komličenko

V prvním přípravném duelu na soustředění v Beleku se fotbalisté Liberce museli sklonit před Dynamem Moskva, s nímž prohráli 0:2.

Po vyrovnaném prvním poločase Slovan poprvé inkasoval v 71. minutě. Ve vápně fauloval Hromada a Komličenko, který jako nejlepší střelec české ligy podepsal s Dynamem smlouvu na čtyři a půl roku, nařízenou penaltu proměnil. O výsledku definitivně rozhodl v závěru Maxim Danilin.

Liberec proto v zimní přípravě poprvé padl. V předchozích zápasech zdolal 7:2 Táborsko, poradil si 5:2 s Chrudimí a remizoval 1:1 s Pardubicemi. Na soustředění ho čekají ještě utkání s Desnou Černihiv a Škendijí Tetovo.

Zavadil se vrátil, ale porážce nezabránil

Opava prohrála 0:1 s polským Jastrzebie, ale dobrou zprávou byl návrat zkušeného záložníka Pavla Zavadila. Jednačtyřicetiletý fotbalista, který nehrál od listopadového zranění kolene, odehrál celý druhý poločas.

Je nám líto, video expirovalo.
Opava prohrála s Jastrzebie, ale hlásí návrat Zavadila

"Koleno mě nijak neomezovalo. Jsem rád, že drželo. Hrál jsem po dlouhé době, ale samozřejmě potřebuji ještě něco dohnat, abych byl stoprocentně připravený," citoval Zavadila twitterový účet slezského klubu.

Přípravná fotbalová utkání:

Atlantic Cup v Lagosu (Portug.): Aarhus - Slavia 3:3 (2:0), pen. 4:2
Branky: 4. a 49. Ankersen, 33. Mortensen - 48. a 54. Musa, 60. Kosek. 
Slavia: I. poločas: Kovář - Coufal, Kúdela, Frydrych, Holeš - Ševčík, Traoré - Masopust, Stanciu, Olayinka - Tecl. II. poločas: Kovář - Holeš, Takács (73. Toula), Zelený, Bořil - Oscar, Červ, Kosek, Hellebrand, Provod - Musa. Trenér: Trpišovský.

Přípravné fotbalové utkání v Beleku (Turecko): Dynamo Moskva - Liberec 2:0 (0:0) Branky: 71. Komličenko z pen., 88. Danilin.
Liberec: Nguyen - Mikula, Kačaraba (46. Hromada), Chaluš, Hybš - Malinský (69. Koscelník), Alibekov, Mara, Pešek - Baluta (74. Beran) - Kuchta (66. Rondič). Trenér: Hoftych.

Přípravné fotbalové utkání v Turecku: Olomouc - Dněpropetrovsk 1:0 (1:0)
Branka: 24. Falta.
Olomouc: I. poločas: Mandous - Sladký, Beneš, Jemelka, Radek Látal - Zahradníček, Greššák, Houska, Falta, Hála - Chytil. II. poločas: Buchta - Sladký, Beneš, Štěrba, Radek Látal - Pilař, Zmrzlý, Daněk, Falta, Hála - Yunis. Trenér: Radoslav Látal.

Přípravné fotbalová utkání: Opava - Jastrzebie 0:1 (0:0)
Branka: 77. Szczepan.
Opava: I. poločas: Fendrich - Hrabina, Rychlý, Kodr, Žídek - Jursa, Řezníček - Dordič, Texl, Zapalač (70. Mondek) - Dedič. II. poločas: Fendrich - Harazim, Rychlý, Kodr, Žídek - Zavadil, Řezníček (70. Schaffartzik)- Dordič, Texl (70. Železník), Zapalač (70. Mondek) - Juřena. Trenér: Balcárek.

Zdroj
ČTK, slavia.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články