Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Liberci a Jablonci se v přípravě nad druholigisty dařilo, Příbram s Opavou prohrály

Fotbalisté Liberce a Jablonce zvítězili v přípravných zápasech nad druholigovými celky. Slovan po obratu zdolal Hradec Králové 3:2, Jablonec si poradil s Varnsdorfem 3:1. Další dva prvoligové celky ale naopak s mužstvy o patro níž prohrály. Příbram doma podlehla Vyšehradu 1:2 a Opava nestačila na Prostějov 0:2.

Radost fotbalistů Liberce
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

Hradec Králové vedl po Urmově trefě, za Liberec srovnal Jugas. Hosté si vzali vedení zpět díky Dvořákovi. Obrat Severočechů zařídil po změně stran dvěma góly bahrajnský útočník Hilál, který je v týmu na hostování z pražské Slavie.

"Jsme rádi, že jsme mohli využít kvalitní zápas o reprezentační pauze k tomu, aby hráči po zranění, nebo bez zápasového vytížení, mohli dostat příležitost a zahrát si. Navíc s velmi kvalitním týmem, Hradec Králové patří ke špičce druhé ligy a má ambice postoupit," uvedl asistent libereckého kouče Miroslav Holeňák.

"Šlo o velmi dobrou přípravu, což soupeř prokázal, protože šel dvakrát do vedení a hrál velmi dobře. Ceníme si, že jsme utkání dokázali pokaždé srovnat a ve druhém poločase otočit v náš prospěch. Je to velmi pozitivní zpráva, zároveň jsme nevypadli ze zápasového tempa," prohlásil Holeňák.

Jablonec si v úvodním dějství po gólech Kroba a Chramosty vypracoval dvougólový náskok. Varnsdorf zkraje druhého poločasu snížil, ale Považanec stanovil v závěru konečný výsledek. Kapitán Jablonce Hübschman oslavil výhrou dnešní 39. narozeniny.

"Je dobré, že jsme toto utkání mohli sehrát. Zahráli si i hráči, kteří nedostávali tolik příležitostí. Prostřídali jsme jen ty hráče, kteří potřebovali pošetřit. Proti soupeři jsme si vytvořili obrovské množství šancí, ale proměnili jsme jich hodně málo. Sice jsme tři branky dali, ale gólů mohlo být klidně sedm," řekl asistent jabloneckého trenéra Zdeněk Klucký.

Příbram zásluhou Pince otevřela skóre, ale Vyšehrad trefami Drobílka a Vandase ještě v první půli zvrátil stav. Souboj byl pikantní pro trenéra pražského celku Romana Nádvorníka, který na lavičce Středočechů skončil v březnu.

Oba prostějovské góly do sítě Opavy vsítil Jurásek, který skóroval v desáté minutě a poté ihned po pauze. "Zkoušeli jsme nový systém 4-3-3 i některé nové prvky. Někteří kluci to hráli poprvé, bylo vidět, že jsme se v tom koupali. Neměli jsme dobrý pohyb, chyběly tam i agresivita a organizovaný presink," řekl Radoslav Kováč, který vede mužstvo s Aloisem Skácelem, ale kvůli chybějící licenci je oficiálně veden jako jeho asistent.

"Kluci moc nevěděli, jak se chovat. Určitě to z herního hlediska nebyl dobrý zápas. Tento systém budeme zkoušet dál, ale vrátíme se k tomu, co nám víc sedí a kde se cítíme lépe," konstatoval Kováč.

Výsledky příprav:

Příbram - Vyšehrad 1:2 (1:2)

Branky: 10. Pinc - 25. Drobílek, 38. Vandas.

Sestava Příbrami: Šiman - Svoboda, Kingue, Tregler, Cmiljanovič - Nový, Pilík, Soldát, Hájek, Boakye - Pinc. Trenér: Čuhel.

Opava - Prostějov 0:2 (0:1)

Branky: 10. a 46. Jurásek.

Sestava Opavy: Fendrich (46. Šrom) - Harazim, Žídek (63. Ščudla), Hrabina - Dordič (63. Smékal), Zavadil (46. Řezníček), Texl (63. Darmovzal), Pikul, Helešic (63. Vrána) - Holík (46. Mondek), Juřena. Trenér: Skácel.

Jablonec - Varnsdorf 3:1 (2:0)

Branky: 29. Krob, 38. Chramosta, 83. Považanec - 48. Schön.

Sestava Jablonce: Hanuš - Štěpánek, Jeřábek, Martinec (46. Kubista), Krob - Haitl (30. Podaný), R. Hrubý, Hübschman (46. Považanec), Ladra - Čvančara (30. Kratochvíl), Chramosta. Trenér: Rada.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články