Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nad Plzní se nevyhrává každý den, ví Hromada. Sám kdysi z Viktorie odešel ve zlém

S Plzní se nerozešel v dobrém. Jakub Hromada opustil Viktorii před třemi lety, nyní se pomstil brankou a byl důležitou postavou při demolici favorita, která dopadla vysokým skóre 4:1.

Jakub Hromada se spoluhráči
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

Jedním gólem přispěl k vysoké výhře 4:1 a dočkal se vytoužené druhé branky v české nejvyšší soutěži. Premiérovou trefu zaznamenal před čtyřmi lety paradoxně ještě v plzeňském dresu na půdě Liberce.

"Jestli jsem měl zvýšenou motivaci? Těžko říct. V Plzni jsem působil, možná jsme se nerozloučili úplně v nejlepším, pokud to tak mohu říct. Ale zvýšená motivace? Ani velmi ne. Snažil jsem se soustředit jako na každý jiný zápas," řekl Hromada, který v Plzni hostoval v sezoně 2016/17.

"Samozřejmě člověk to v hlavě má, chce je porazit, ale to chce porazit každého. Samozřejmě hrát proti Spartě, Slavii nebo Plzni je o malinko jiný zápas. Jsem velmi šťastný, že se nám to dnes podařilo," dodal slovenský středopolař, který v Liberci hostuje z týmu hlavního plzeňského rivala Slavie.

Sport
zdroj: ČT4

Před dnešním utkáním myslel na to, že by konečně mohl dát svůj druhý ligový gól, na který dlouho čekal. "Pochopil jsem, že slova a myšlenky mají sílu. Včera jsem přemýšlel, že první ligový gól jsem dal za Plzeň právě Slovanu tady v Liberci. Říkal jsem si, že by bylo dobré, kdyby se mi podařilo dát konečně druhý ligový gól za Slovan právě Plzni. Jsem za to šťastný, že to vyšlo," uvedl Hromada.

Ve 14. minutě podtrhl skvělý liberecký nástup a zvýšil už na 3:0. "Nikdo z nás nečekal, že v 15. minutě povedeme 3:0. Dalo by se říct, že jsme byli mírně zaskočení, o kolik branek vedeme hned v úvodu. Možná by bylo lepší dát góly na konci zápasu. Museli jsme krotit euforii a emoce, protože jsme věděli, jakou sílu Plzeň má. Mají zkušené mužstvo a i takový výsledek dokážou zvrátit. Ale v hlavě jsme to zvládli velmi dobře, celý zápas jsme zůstali koncentrovaní," pochvaloval si Hromada.

"Možná jsme měli trochu výhodu v tom, že jsme je chytili v nepříjemném momentu pro ně, když vypadli z Ligy mistrů. Věděli jsme, že po Alkmaaru nebudou v dobrém rozpoložení. Věděli jsme, že by se dnes dali porazit, to se podařilo. Nad Plzní se nevyhrává každý den, proti Plzni budou v této sezoně málokteré týmy sbírat body," dodal čtyřiadvacetiletý rodák z Košic. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články