Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Sparta chtěla pracovat na trpělivosti. Chyb se může vyvarovat v derby v Ďolíčku

Šesté kolo odstartuje pražským derby Bohemians se Spartou. Zatímco klokani se pokusí napravit domácí porážku 0:1 s Ostravou, Letenští se budou chtít vyvarovat druhé ztráty po sobě - minule doma jen remizovali s Příbramí 2:2. Spartu navíc požene skutečnost, že v případě výhry se minimálně do neděle posune na první místo tabulky, kde by byla poprvé od srpna 2016 a po 61 kolech. Web ctsport.cz nabídne podrobný textový on-line přenos.

Sparťanská radost
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Sparta se mohla do čela posunout už v minulém kole, ale kvůli ztrátě s Příbramí se to nepovedlo. "Na tabulku se kouká blbě, protože jsem chtěl být první. Co jsem ve Spartě, tak jsem nikdy první nebyl a hrozně jsem si to přál," řekl po utkání kapitán Sparty Josef Šural.

Proti Příbrami se Sparta trápila v koncovce. I když hrála proti deseti, nakonec po chybě v defenzivě přišla o výhru. "Bylo až neuvěřitelné, co jsme neproměnili. Musíme zapracovat na trpělivosti," vyčítal sportovní ředitel Sparty Zdeněk Ščasný hráčům unáhlenou střelbu bez řádné přípravy.

"Víme, že na Bohemians nás čeká těžké utkání. Na jejich stadionu je to hodně nepříjemný soupeř a my do toho musíme jít se vším respektem. Musíme navázat na výkony, které teď předvádíme, a musíme se vyvarovat chyb," dodal.

Oba celky na sebe narazily naposledy v květnu, kdy duel v Ďolíčku skončil bez branek. "Se Spartou se poměříme v krátké době podruhé. Oni zůstali pohromadě tak, jak chtěli. Navíc přivedli hráče, které potřebovali. Nezvládli kvalifikaci do Evropské ligy, ale v lize se jim relativně daří. Pod koučem Ščasným našli efektivní složení. Postupně ukazují takovou sílu, jakou by měli mít. Nejsou ovšem stále na optimu," prohlásil kouč Bohemians Martin Hašek starší, který ve Spartě působil jako hráč i trenér.

"Pokud chceme uspět, musíme do zápasu dát větší srdce, více běhat, bojovat a být lépe organizovaní. Tím můžeme eliminovat přednosti Sparty. Sám jsem zvědavý, jak se s tím oba celky poperou," dodal Hašek, který má trochu problémy se skládáním sestavy hlavně ve středu hřiště.

Kvůli zranění nejsou k dispozici střední záložníci Martin Hašek mladší, Josef Jindřišek a Michal Švec. Kvůli dohodě mezi kluby o hostování nemůže nastoupit ani útočník Lukáš Juliš. Šanci tak opět dostane bahrajnský reprezentant Júsuf Hilál. Sparta už bude mít na lavičce k dispozici novou posilu do útoku Golgola Mebrahtua a zřejmě i uzdraveného Matěje Pulkraba.

Předpokládané sestavy:

Bohemians: Fryšták - Dostál, Bederka, Šmíd, Bartek - Reiter, F. Hašek, Krch, Vodháněl - Mašek, Hilál.

Sparta: Nita - Chipciu, Kaya, Radakovič, Costa - Stanciu, Kanga, Frýdek, Plavšič - Šural, Tetteh.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články