Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Chance Národní Liga 2024/2025

Kozel zůstává na severu Čech, Liberec vyměnil za Jablonec

Luboš Kozel se téměř po sedmnácti letech vrací na lavičku Jablonce, kde nahradí odvolaného Radoslava Látala. Třiapadesátiletý trenér se do klubu přesouvá po tříletém angažmá u severočeského rivala z Liberce. Jedenáctý tým uplynulé sezony, který příchod trenéra oznámil na klubovém webu, neuvedl délku smlouvy. 

Luboš Kozel
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Kozel působil v Liberci od léta 2021 a ve všech třech sezonách s mužstvem skončil ve středu tabulky. Noví majitelé na jeho místo po sezoně přivedli dosavadního kouče Pardubic Radoslava Kováče.

Třiapadesátiletý kouč se přesouvá do Jablonce i s asistentem Josefem Petříkem a trenérem gólmanů Markem Čechem. Dalším asistentem bude Tomáš Čížek, který byl už v realizačním týmu předchozího kouče Látala.

"Jsem rád, že angažmá přišlo a pan (majitel) Pelta mě oslovil. Budu moct pokračovat v tom, co mě baví. Jsem rád, že mi klub vyšel vstříc a přišli se mnou i kolegové, se kterými jsem spolupracoval teď v Liberci," řekl Kozel.

Bývalý dlouholetý hráč pražské Slavie dostal v Jablonci poprvé šanci na začátku sezony 2007/08, ve funkci ale vydržel jen čtyři měsíce. "Bylo to moje první prvoligové angažmá, které trvalo de facto jen devět kol. Ta doba byla poměrně krátká, ale věřím, že jsem dneska daleko zkušenější trenér a že nám to s týmem pomůže, abychom uspěli," uvedl.

Devítinásobný reprezentant po prvním angažmá v Jablonci vedl šest a půl roku pražskou Duklu, se kterou postoupil do nejvyšší soutěže. V lize trénoval i Baník Ostrava a rovněž působil u reprezentačních výběrů do 18 a 19 let.

V Jablonci bude mít za úkol vrátit tým do vyšších pater tabulky, závěr posledních třech sezon strávili Severočeši ve skupině o záchranu. "Poslední roky nebyly nejlepší. Věřím v to, že budeme úspěšní a že se pokusíme Jablonec zvednout tam, kde byl v nedávné minulosti," dodal Kozel.

Jablonec mění trenéra před sezonou potřetí za sebou a je zatím šestým prvoligovým týmem, který půjde do nového ročníku s novou tváří na lavičce. Kromě Liberce a Pardubic mají jiného hlavního trenéra i Sparta, Slovácko a Olomouc.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články