Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kozák se vrátí do Liberce jako soupeř. Ukončí Plzeň výsledkovou krizi s Opavou?

Třikrát v řadě v lize ztratili a pokud nechtějí, aby jim Slavia ještě více na čele utekla, musí fotbalisté Plzně zabrat. V 7. kole k tomu mají ideální možnost, jelikož na svém stadionu přivítají trápící se Opavu. Specifické utkání čeká útočníka Sparty Libora Kozáka. Letenští se představí v Liberci, kde vytáhlý útočník na jaře hrával.

Michal Sáček ze Sparty (vlevo) v hlavičkovém souboji s Radimem Breitem z Liberce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Sparta porazila v minulém kole Ostravu 2:0 a doma zapsala plný počet bodů potřetí ze čtyř ligových utkání v ročníku. Svěřenci Václava Jílka však potřebují zabrat i venku, kde zatím "urvali" pouze jeden bod. Pod Ještědem v předchozích třech vzájemných duelech neprohráli. 

"Samozřejmě nás vítězství nad Baníkem povzbudilo. Libereckého trenéra Pavla Hoftycha znám. Vím, že má rád kombinační hru a věřím, že to tentokrát nebude jen o válce. Věřím, že se střetnou mužstva, která chtějí hrát fotbal. Pracujeme na tom, abychom se prezentovali venku podobně jako doma," uvedl Jiří Saňák, asistent sparťanského trenéra.

Slovan v šestém kole i bez dvou vyloučených zvítězil v Karviné 1:0, uspěl po sérii čtyř porážek a opustil předposlední místo. "Budou nám chybět Oscar a Mara, ale tím, že jsme vyhráli, do toho jdeme s čistými hlavami. Jsme v domácím prostředí a všichni uděláme maximum, abychom vtáhli do zápasu fanoušky. Budeme potřebovat, aby hráče vyhecovali a vytvořili třeba i tlak na rozhodčí, kteří nám zatím moc nepřejí," řekl liberecký kouč Hoftych.

Předpokládané sestavy:

Liberec: Nguyen - Mikula, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Breite, Alibekov - Malinský, Potočný, Pešek - Kuchta.

Sparta: Nita - Sáček, Radakovič, Hancko, Hanousek - Hložek, Hašek, Mandjeck, Kanga, Plavšič - Kozák.

Plzeň remízou 1:1 v Teplicích prodloužila sérii bez ligového vítězství a ze čtvrtého místa ztrácí už osm bodů na vedoucí Slavii. "Doufám, že napravíme poslední porážku v domácím prostředí se Slováckem (0:2) a zvítězíme. Opava je mužstvo, které funguje velmi dobře. Myslím, že bude dělat vše, aby se zachránilo. Ale nechci se dívat na Opavu, pro nás je důležitější se dívat na sebe. Momentálně ztrácíme pár bodů, které chceme rychle získat a dostat se tam, kam věřím, že patříme," řekl trenér Pavel Vrba.

Opava sice v úvodních dvou kolech vyhrála shodně 1:0, ale následně čtyřikrát po sobě kousala porážku. V minulé sezoně prohráli Slezané oba ligové souboje s Viktorií o gól. "Chtěli bychom využít faktu, že Plzeň není v ideálním rozpoložení, ale v tuto chvíli se musíme soustředit hlavně sami na sebe. Oproti poslednímu utkání je potřeba se zlepšit. Zápas se Zlínem (doma 0:3) byl pro nás obrovským zklamáním, ale od hráčů cítím, že s tím chtějí něco udělat," konstatoval opavský lodivod Ivan Kopecký.  

Předpokládané sestavy:

Plzeň: Hruška - Havel, Pernica, Brabec, Limberský - Kalvach, Janošek - Kayamba, Hořava, Kopic - Krmenčík.

Opava: Fendrich - Helebrand, Simerský, Svozil, Žídek - Schaffartzik, Řezníček - Jurečka, Jursa, Zapalač - Dedič.

Ve třetím nedělním duelu se Mladá Boleslav utká s Českými Budějovicemi. Klub z města automobilů je před vlastními v aktuální sezoně stoprocentní a ve třech zápasech vstřelil devět gólů. O více než polovinu z nich se však postarala aktuálně zraněná dvojice Muris Mešanovič - Nikolaj Komličenko, která pravděpodobně nebude k dispozici.    

"Věřím, že se dáme dohromady a předvedeme na domácím hřišti fotbal jako před dvěma týdny proti Spartě (4:3) a v porovnání s posledním zápasem v Jablonci (1:2) zlepšíme střeleckou produktivitu. Pokud hráči budou podávat takové výkony jako proti Jablonci, nemám o nás strach," upozornil mladoboleslavský kouč Jozef Weber.

Jeho protějšek David Horejš musí své mužstvo povzbudit, protože ambiciózní nováček už čtyřikrát v řadě nezvítězil. "Dvakrát za sebou jsme nebodovali, ale v lize jsou silní soupeři, kteří trestají naše chyby. Boleslav má kvalitní tým hlavně směrem dopředu. Mešanovič, Komličenko, Wágner, Matějovský  co jméno, to pojem. Bude to opět těžké, ale chtěli jsme ligu hrát, abychom se s nimi potkávali. Uděláme všechno pro to, abychom bodovali."

Předpokládané sestavy:

Mladá Boleslav: Šeda - Křapka, Takács, Pudil, Fulnek - Ladra, Budínský, Matějovský, Hubínek, Bucha - Wágner.

České Budějovice: Staněk - Čolič, Havel, Novák, Kladrubský - Kulhánek, Javorek - Schranz, Provod, Mršič - Ledecký.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články