Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Koronavirový festival pokračuje. Kontrolní testy jsou negativní, může se hrát

Jeden z fotbalistů širšího kádru Mladé Boleslavi měl pozitivní nález na koronavirus. Kontrolní testy byly u dalších hráčů už v pořádku, takže Středočeši mohou nastoupit k nedělnímu úvodnímu zápasu sezony na hřišti Bohemians Praha 1905. Tam se objevily čtyři případy covidu-19, všichni jsou ale v pořádku. Dodatečnou kontrolu s negativními výsledky už mají za sebou Ostrava i České Budějovice. Nic tak nebrání bezbřehému hraní.

Mladá Boleslav se stala šestým prvoligovým klubem, v jehož týmu povinné předzápasové testy před prvním kolem nákazu odhalily. 

Pětidenní izolace byla zažehnána i u Bohemians. "Kontrolních odběrů se zúčastnili všichni negativně testovaní včera. Po několika hodinách laboratorních testů máme negativní výsledky, s těmi jsme seznámili hygienu a po třetí hodině odpolední jsme získali potvrzení, že k utkání můžeme nastoupit," informovali Bohemians 1905.

Nastoupit k utkání v Karviné může po druhém kole negativních testů Ostrava, v jejímž týmu páteční testy odhalily jednoho nakaženého.

Baník tak napodobil Plzeň a Olomouc, kde se také nákaza při prvním kole testů objevila, ale po dodatečných kontrolách negativních členů týmu rovněž dostali svolení hrát.

Českobudějovické Dynamo, které v pátek informovalo rovněž o jednom pozitivním nálezu, může v neděli absolvovat domácí zápas s pražskou Slavií.

Úřadující mistři kvůli pozitivnímu testu jednoho hráče museli předčasně ukončit soustředění v Rakousku. Celek z Edenu byl po návratu v izolaci, ale další kola testů už byla negativní, takže i slávisté mohou v neděli nastoupit.

Dodatečnými kontrolami s negativními výsledky už dříve prošly také Plzeň s Olomoucí a oba celky dostaly svolení k zápasům nastoupit. Viktoria v pátek doma porazila Opavu 3:1, Hanáci na svém hřišti zdolali Liberec 1:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články