Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Konec Kangy ve Spartě? Podle srbských médií se vrací do CZ Bělehrad

Spojení Sparty s Guelorem Kangou na 99 procent pokračovat nebude. Podle srbských médií devětadvacetiletý gabonský záložník s pražským celkem smlouvu neprodlouží a naopak vyslyší volání svého bývalého celku Crvené zvezdy Bělehrad. Napovídat by tomu mohly i vzkazy na instagramovém účtu kontroverzního fotbalisty.

Guélor Kanga
zdroj: ČTK

Kanga v pátek nezačal se sparťany letní přípravu na novou ligovou sezonu. Na začátku tohoto týdne dorazil do Prahy, vyzvedl si dvě klubové ceny od fanoušků, ale o tom, zda bude na Letné pokračovat, stále jasno není.

Sparta podle médií nabídla tvořivému záložníkovi roční smlouvu s opcí na další sezonu, která by se automaticky aktivovala podle hráčových podzimních výkonů. Kanga by ale údajně chtěl rovnou dvouletý kontrakt.

Spekulace o odchodu sám přiživil tím, že na sociální síti Instagram sdílel příspěvky od fanoušků Sparty, kteří mu děkovali za výkony v pražském celku a loučili se s ním, a zároveň od příznivců bělehradského týmu, již ho naopak vítali zpět.

Návratu Kangy do Bělehradu nasvědčuje i teasing samotné Zvezdy na novou posilu. Podle srbských médií by mělo jít o smlouvu na tři roky s ročním platem 500 tisíc eur (více než 13 milionů korun). Za podpis by Kanga mohl obdržet dalších 300 tisíc eur.

Kanga přišel do Sparty předloni v lednu z Crvené zvezdy a stal se jednou z opor Pražanů. V úvodním půlroce dal na Letné čtyři ligové branky, v dalších dvou sezonách nejvyšší soutěže si připsal shodně 12 gólů. V uplynulém ročníku byl druhým nejlepším týmovým střelcem za útočníkem Liborem Kozákem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články