Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

"Klokanům" pomohl VAR hned dvakrát. Je vidět, jaký vliv na fotbal má, hodnotil Vacek

Na hřišti Slovácka zvítězili Bohemians 1905 v prvním semifinále skupiny o Evropu 2:1 i díky dvěma zásahům posvěceným od videorozhodčího (VAR). Jednu branku vítězů měl na svědomí Kamil Vacek, který byl rád za to, že došlo k uznání obou gólů. Do odvety si tak Pražané vytvořili dobrou pozici.

Kamil Vacek
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Když už jsem takový zápas zažil, tak to bylo z té druhé strany, tedy té, co góly dostávala. Teď jsem na opačné straně," povídal třiatřicetiletý Vacek a vyzdvihl přínos techniky. "Je vidět, jaký vliv má VAR na fotbal. Musíme být rádi, že nám góly platily," oddechl si.

On sám byl střelcem prvního gólu, kdy uklízel míč z bezprostřední blízkosti za Porcalova záda. "Byl jsem si jistý, že jsem v ofsajdu nebyl, protože jsem vybíhal za Michalem Kadlecem, " řekl médiím přesvědčivě, ale možnou diskusi připustil o akci, která nahrávce na gól předcházela. "Nemohu posoudit, jak to bylo, když Bartek dával přihrávku Nečasovi," dodal.

Bohemians 1905 tak i zásluhou jeho čtvrté trefy v sezoně dokráčeli k cennému vítězství. "Tady je to vždycky náročné, byli jsme šťastnější tým. Bylo tam hodně soubojů, hodně faulů, je to pro nás nesmírně povzbudivý výsledek do odvety a na ni se musíme poctivě nachystat," shrnul Vacek.

V odvetě by Pražanům mohla k postupu stačit i porážka 0:1. "Já už jsem těch pohárových dvojzápasů zažil hodně. Důležité je, že se nám podařilo vstřelit venku dvě branky. Naše výchozí pozice je lepší, ale fotbal je nevyzpytatelný a stát se může všechno," vnímá realitu.

Bohemians 1905 tak mají našlápnuto do finále skupiny o Evropu a potvrzují skvělou jarní formu, kdy sedm z osmi posledních zápasů vyhráli a padli jen v derby s rozjíždějící se Spartou. "Pro spoustu lidí v Bohemce by to byl splněný sen dostat se do Evropy, ale podstatné je, že všichni vidí, jak makáme a nenecháme nikomu nic zadarmo. Popereme se o to, dá se očekávat, že další zápasy budou hodně vyrovnané, a uvidíme, kam až dojdeme," zakončil Vacek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články