Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

SOUHRN: Plzeň zareagovala na výhru Slavie, Spartu nezastavil ani Liberec

Nadstavbovou skupinu o titul zahájili vítězně favoriti. Plzeň napodobila Slavii, která triumfovala na půdě Baníku 3:1, a po vítězství 2:0 nad Jabloncem stáhla ztrátu na Pražany na rozdíl šesti bodů. Uspěla i třetí Sparta, jež zničila Liberec 4:1. Skupinu o Evropu zahájili Bohemians 1905 triumfem 2:1 na půdě Slovácka a stejným výsledkem doma zdolala Mladá Boleslav České Budějovice. V boji o udržení se dařilo domácím. Tři body brala Příbram, Teplice a Zlín.

Sparťan Michal Sáček se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

SKUPINA O TITUL

Sparta Praha - Slovan Liberec 4:1

Jsou na vítězné vlně a nic na tom nezměnil ani vstup do nadstavbové skupiny o titul. Fotbalisté Sparty si připsali už sedmý soutěžní triumf v řadě, když na domácím stadionu porazili Liberec 4:1 a upevnili si třetí místo. Pražané dali všechny tři góly, do spravné branky se trefili Dávid Hancko, Michal Sáček, Ladislav Krejčí a Benjamin Tetteh, do vlastní sítě naopak zamířil střídající Martin Frýdek.

Baník Ostrava - Slavia Praha 1:3

Po remíze v předchozím vzájemném utkání první ligy se Slavia poučila a v úvodním zápase nadstavby vydolovala ze hřiště ostravského Baníku plný počet bodů. Také tentokrát to nakonec bylo drama, když v závěru snížil domácí Buchta na rozdíl jediné branky. V nastavení ale rozhodl o konečné výhře sešívaných 3:1 Petar Musa.

Plzeň - Jablonec 2:0

Plzeňští fotbalisté zareagovali na výhru vedoucí Slavie a po triumfu 2:0 nad Jabloncem stáhli náskok Pražanů na šest bodů. O třech bodech pro Západočechy rozhodli Chorý s Čermákem. Severočeši naopak nedali gól podruhé za sebou.

SKUPINA O EVROPU

Slovácko - Bohemians 1905 1:2

Výrazný krok směrem k postupu přes semifinále nadstavbové skupiny o Evropu udělali fotbalisté Bohemians 1905. Pražané vyhráli na půdě Slovácka 2:1, když vítěznou trefu zaznamenal v 87. minutě Petr Hronek. Oba góly hostů v utkání musel posvětit videorozhodčí kvůli možnému ofsajdu. Odveta je na programu v sobotu.

Mladá Boleslav - České Budějovice 2:1

Když v prvním poločase inkasovali a navíc zahodili penaltu, nevypadalo to s fotbalisty Mladé Boleslavi v úvodním utkání semifinále nadstavbové skupiny o Evropu příliš dobře. Středočeši ale v druhém poločase proti Českým Budějovicím dokázali předvést obrat a před vlastními fanoušky vyhráli 2:1. Triumfu se dočkali po šesti duelech. Odveta je na programu na půdě Dynama v sobotu.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih utkání Mladá Boleslav - České Budějovice

SKUPINA O UDRŽENÍ

Příbram - Sigma Olomouc 2:0

Do boje o záchranu vstoupili nejlepším možným způsobem. Fotbalisté Příbrami v prvním utkání nadstavby skupiny o udržení na domácím hřišti porazili Olomouc 2:0 díky trefám Michala Škody z penalty a Jaroslava Treglera opustili poslední místo tabulky, kam klesla Opava. Středočeši mají na Slezany náskok jednoho bodu. 

Zlín - Opava 3:1

Před startem skupiny o udržení měli na barážové příčky náskok pouze bod, po prvním utkání jsou to už čtyři. Fotbalisté Zlína v úvodním utkání nadstavby porazili Opavu 3:1 a udělali velký krok k jistotě udržení nejvyšší soutěže. Slezané naopak poprvé prohráli pod vedením nového trenéra Radoslava Kováče a klesli na poslední místo tabulky.

Teplice - Karviná 4:1

Základní část ligy fotbalisté Teplic zakončili jasnou výhrou 4:0 nad Příbramí a formu si přenesli i do nadstavby. Skupinu o udržení zahájili domácím vítězstvím 4:1 nad Karvinou a odmítli zatažení do bojů o baráž. O branky Severočechů se postarali Jakub Mareš, Patrik Žitný a Daniel Trubač.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články