Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů CEV 2023/2024

Karviná získala na hostování dva Brazilce, Opavu posílí Hošek ze Sokolova

Pro boj o udržení v nejvyšší soutěži si přivedly nové posily. Obranné řady Opavy rozšíří Jan Hošek, který do Slezského FC míří z druholigového Sokolova jako náhrada za Marka Kodra, z jehož příchodu z Příbrami nakonec sešlo. Karviná při hledání nových tváří zacílila na Brazílii, odkud dovedla na půlroční hostování z klubu Capivariano Futebol Clube stopera Eduarda Gonzaga Mendes Santose a středního záložníka Jeana Mangabeiru da Silvu.

Jan Hošek z Teplic (vlevo) v hlavičkovém souboji s Tomášem Poznarem ze Zlína
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Oba dvaadvacetiletí hráči s Karvinou absolvovali celou zimní přípravu včetně přátelských zápasů. "Vytipovali jsme si je a jsme rádi, že se jejich příchod podařilo uskutečnit. Věříme, že se u nás budou prosazovat a pomůžou celému klubu v těžkých jarních bojích," prohlásil sportovní ředitel Lubomír Vlk.

Karvinou už dříve posílil na hostování z Ostravy stoper Martin Šindelář, z hostování v Sokolově se vrátil obránce Daniel Stropek a z Dunajské Stredy přišel hostovat útočník Abdulrahman Taiwo. Na přestup z Trnavy přišel zkušený brankář Petr Bolek.

Kodr do Opavy nepřijde, Hošek vábení vyslyšel

Opavu měl původně posílit Kodr, který už se s týmem připravoval, ale k dohodě s Příbramí nakonec nedošlo. "Navzdory původní ústní dohodě se ho Příbram rozhodla neuvolnit," vysvětlil sportovní manažer opavského klubu Alois Grussmann.

Klub proto alternativně přivedl zkušeného Hoška, který hrál nejvyšší soutěž v barvách Slavie, Karviné a Teplic a v lize má na kontě 128 startů.

"Měl jsem signály, že v Teplicích nebudu pokračovat, takže jsem hledal řešení. Pak mi volal pan Grussmann. Seběhlo se to velice rychle, a tak jsem tady," řekl Hošek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články