Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Tipsport ELH 2024/2025

Kalabiška má zlomenou lýtkovou kost a čeká ho operace. Ghali byl podle komise správně vyloučen

Na první pohled vypadal zákrok nešťastně, ale způsobil vážné následky pro Jana Kalabišku. Pardubický fotbalista utrpěl v nedělním utkání 5. kola první ligy v Liberci zlomeninu lýtkové kosti. Sedmatřicetiletého obránce v pondělí čeká operace, po níž si několik měsíců nezahraje. Ahmad Ghali po zákroku, při němž uklouzl, byl vyloučen. Komise rozhodčích následně potvrdila správnost tohoto rozhodnutí.

Pro Kalabišku skončil zápas v 68. minutě. Za stavu 3:0 pro domácí, který vydržel až do konce, Ghali uklouzl na mokrém terénu, v pádu pardubického beka zranil a po zásahu videorozhodčího byl rovnou vyloučen. Kalabiška putoval do nemocnice.

"Vyšetření ukázala, že Honza má zlomenou lýtkovou kost. Zůstal v liberecké nemocnici, kde ho čeká operace. Přejeme mu, aby dopadla dobře, přesto je faktem, že jeho léčba a rekonvalescence se bude počítat v řádu měsíců," uvedl sportovní ředitel Pardubic Vít Zavřel.

Komise rozhodčích vyloučení Ghaliho potvrdila

Komise rozhodčích v pondělí potvrdila správnost vyloučení Ghaliho. Ačkoliv hráč Liberce zranil Kalabišku neúmyslně, je zodpovědný za svůj pohyb. Karel Rouček po intervenci videorozhodčího Pavla Orla a přezkoumání u monitoru hráče Slovanu vyloučil.

"Vyloučení bylo správné. Jednalo se o nešťastný a neúmyslný přestupek, kdy Ghali podklouzl a ve vysoké intenzitě podrazil soupeře. Následkem zákroku došlo k nepřirozenému zkroucení levé nohy faulovaného, což vedlo ke zlomenině. Každý hráč je zodpovědný za svůj pohyb, proto VAR správně intervenoval," uvedla komise.

Kalabiška přišel do východočeského klubu před sezonou ze Slovácka. V tomto ligovém ročníku vstřelil dvě branky a jediný start mu chybí k 300. odehranému duelu v nejvyšší soutěži.

Ghali se Kalabiškovi po zápase omluvil. "Chtěl bych se Janovi omluvit za zranění. V žádném případě jsem to neměl v úmyslu a je mi to opravdu líto. Byl to nešťastný moment způsobený špatným počasím. Doufám, že Jan bude brzy fit a dočká se svého 300. zápasu v české lize. Ještě jednou se mu omlouvám, což jsem po telefonu udělal hned po zápase," prohlásil Ghali.

"Je nám nesmírně líto, že k této nešťastné situaci došlo. Za celý klub přejeme Honzovi Kalabiškovi brzké uzdravení," uvedl sportovní ředitel Liberce Theodor Gebre Selassie. "I mně samotnému se stalo podobné zranění, kdy soupeř podklouznul a v souboji mi přilehnul nohu. Bohužel se tyto situace stávají a těžko u nich hledat viníka," dodal bývalý český reprezentant.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články