Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Kabinu Plzně kosí koronavirus a nemine ji karanténa, šlágr na Letné bude zřejmě odložen

Očekávané ligové střetnutí mezi pražskou Spartou a Plzní se v sobotu v rámci 23. kola velmi pravděpodobně hrát nebude. Kvůli vyššímu počtu nakažených koronavirem jsou totiž fotbalisté Viktorie v karanténě.

Radost plzeňských fotbalistů
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Na základě aktuálního zdravotního stavu hráčů a členů realizačního týmu FC Viktoria Plzeň vydala Krajská hygienická stanice v Plzni rozhodnutí o karanténě pro celý tým," uvedl tiskový mluvčí Viktorie Václav Hanzlík.

Šestý tým tabulky vedle duelu s druhou Spartou zřejmě v původním termínu nestihne ani následující domácí ligové utkání se Zlínem v pátek 19. března. Ligová fotbalová asociace (LFA), která řídí profesionální soutěže, střetnutí ještě oficiálně neodložila.

Kvůli covidu-19 už v této sezoně musela do karantény více než polovina prvoligových celků a odložena byla řada zápasů. Problémy měly i další týmy, které ale do izolace nemusely.

Naprostá většina utkání se už dohrála, aktuálně jsou odloženy dva duely Slovácka a jedno klání Sparty. Letenští se vrátili z karantény nedávno a v úterý absolvovali dohrávku 21. kola s Příbramí (4:0), střetnutí 22. kola v Jablonci ještě náhradní termín nemá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články