Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MOL Liga 2023/2024

Jubilejní start ozdobil Hložek dvěma góly a prohlásil: Možná jsem specialista na Baník

Jubilejní 50. start v první lize se mu povedl na jedničku. Adam Hložek dvěma góly do sítě Ostravy výrazně pomohl fotbalistům Sparty k výhře 3:2 ve 2. kole nadstavbové skupiny o titul. Sedmnáctiletý talent poprvé v ligové kariéře zaznamenal dvě branky v jednom duelu.

Adam Hložek ze Sparty proti Rudolfu Reiterovi z Baníku
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Byl to náročný zápas, jak už to proti Baníku v lize pokaždé bývá. Hlavně ty zápasy jsou vždycky vyhrocené, ať už mezi fanoušky nebo hráči. Před rokem i v poháru jsem Baníku dal gól, takže bych možná řekl, že jsem specialista na Baník," řekl Hložek, jehož tým vyhrál osmý soutěžní zápas po sobě.

Sparťanský mladík mezi 24. a 26. minutou otočil skóre po vedoucím gólu Baníku. Poprvé se mezi střelce zapsal, když se k němu po centru kapitána Bořka Dočkala odrazil míč, který zavěsil pod břevno.

"Bylo to i s kouskem náhody, že se to ke mně odrazilo a z halfvoleje jsem to dal pod břevno. Myslím, že nás gól hodně nabudil, a za necelé dvě minuty padl hned druhý," uvedl Hložek.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Sparta - Baník

Při druhé trefě hlavičkou zužitkoval centr od Davida Moberga Karlssona a poprvé v ligové kariéře zaznamenal v jednom utkání dvě branky. "Jsem za to hrozně rád, ale musím říct, že to byly krásné balony od spoluhráčů. Byl to týmový výkon," pochvaloval si Hložek.

Dosud zřejmě životní zápas odehrál stylově při jubilejním 50. startu v nejvyšší soutěži. "Jsem hrozně rád za to, že dostávám tolik prostoru. To, že mám důvěru od trenérů, mi dodává motivaci. Doufám, že jim to splácím," řekl Hložek.

Proti Ostravě možná zazářil i díky tomu, že v sobotním ligovém duelu s Libercem nastoupil jen na závěrečných 15 minut a odpočinul si. "Bylo vidět, že mi to určitě pomohlo, protože po té pauze, co jsem dostal, jsem dal hned dva góly," sdělil český reprezentant do 21 let.

Vysloužil si pochvalu i od trenéra Václava Kotala. "Každý hráč, který dává góly, je pro tým strašně důležitý. U Adama je rozhodující to, že má klid v koncovce. Neznervózní v ní, situace řeší s klidem, to je strašně důležité," prohlásil sedmašedesátiletý kouč.

Vedle ligy jsou Pražané ve hře i v domácím poháru, kde je ve středu 1. července čeká finále na hřišti Liberce. "Pro mladé hráče je to pecka a myslím si, že bude dobrá atmosféra, i když v Liberci se hraje špatně. Určitě do toho dáme všechno a pohár dovezeme na Letnou," prohlásil Hložek, který je odchovancem letenského klubu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články