Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Ještě dýcháme, sice brčkem, ale po dnešku to snad bude lepší, říká Pilík

Proměnil penaltu a fotbalisté Příbrami po dlouhých patnácti zápasech v lize vyhráli. Záložník Tomáš Pilík byl v dresu Příbrami ve Zlíně nejzkušenější a tak vzal odpovědnost na sebe a obstál. Příbram už není poslední, ale na první nesestupové místo, které drží Teplice, jí schází sedm bodů.

Pilík ví, že výhra trochu pomohla, ale záchrana nebude vůbec snadná. "Prezident klubu pan Starka říká, že sice dýcháme, ale jen brčkem, tak snad je to po dnešku trochu lepší. Dýchá se nám líp, ale cesta k záchraně bude ještě dlouhá," řekl Pilík.

"Tabulku sledujeme a víme, v jaké jsme situaci. Dokud naděje je, musíme se o ni prát. Ze všeho nejdůležitější bude nastavení v hlavách. Soupeři kolikrát nejsou kvalitnější, ale sebevědomí může rozhodovat," doplnil bývalý hráč Brna, Jablonce nebo Honvédu Budapešť.

Pilík dnes zůstal ze zkušených fotbalistů Příbrami v kádru sám, ze zdravotních důvodů do Zlína nepřijeli Jan Rezek a Radek Voltr. "Co se týče zkušeností, tak to bylo dnes na mě. Snažil jsem se klukům poradit, oni to dnes ale zvládli, dobře makali a máme za to odměnu," prohlásil příbramský odchovanec.

Vítězný gól z pokutového kopu vstřelil v 70. minutě po faulu zlínského Petra Buchty na Edrisu Lubegu. "Zápas byl vyrovnaný, bylo to o chybě, minulý týden jsme ji udělali my, teď domácí, kteří vyrobili penaltu. Myslel jsem, že za faul uvidí Buchta červenou kartu, ale sudí nám vysvětlil, že v tomto případě je žlutá dostačující," uvedl Pilík.

Příbram ve čtvrtém ligovém utkání pod trenérem Jozefem Valachovičem poprvé zvítězila. "Snaží se být pozitivní, drží dobrou náladu v týmu a pak se i nám hráčům pracuje mnohem líp. I pro něj je dobře, že se vyhrálo," konstatoval záložník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články