Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Slavii zařídil v duelu s Boleslaví tři body Ševčík

Slavia vyhrála v 25. kole v Mladé Boleslavi nejhubenějším výsledkem 1:0. O jediný gól se postaral v 22. minutě Petr Ševčík. Vedoucí Pražané vyhráli na jaře teprve podruhé a v neúplné tabulce vedou před Plzní o 11 bodů. Brankář Slavie Ondřej Kolář ozdobil 100. start v nejvyšší soutěži 17. nulou v ligové sezoně, čímž vyrovnal rekord Zdeňka Jánoše z ročníku 1996/97 a Petra Čecha ze sezony 2001/02.

Petr Ševčík se raduje se spoluhráči
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Pro nás bylo hrozně důležité po té pauze získat tři body, abychom odskočili Plzni a dostali ji pod tlak, což jsme splnili. Spousta momentů byla hezkých, koukatelných, takže ten zápas hodnotím celkově pozitivně," řekl Kolář.

Mladá Boleslav a Slavia jsou jedinými kluby v lize, které mají v kádru hráče nakaženého novým typem koronaviru. Další testy však u obou týmů dopadly negativně, a tak nic nebránilo jejich vzájemnému zápasu.

Do něj za dohledu reprezentačního kouče Jaroslava Šilhavého a jeho asistenta Jiřího Chytrého vstoupili aktivněji slávisté, přestože neodehráli jediné přípravné utkání. Už v páté minutě si Tecl zaběhl za domácí obranu na Stanciovu přihrávku, ale gólman Šeda odvrátil míč na roh.

Je nám líto, video expirovalo.
Trpišovský: Jsem maximálně spokojený

Ve 22. minutě se už hosté prosadili. Bořil po straně vysunul volného Stancia a rumunský záložník našel ve vápně Ševčíka, který hlavičkou do protipohybu nedal Šedovi šanci.

Týmy mohou vzhledem ke koronavirové krizi a nabitému programu dočasně využít novinku v podobě pěti střídání. Slávistický trenér Trpišovský, který odkoučoval 150. utkání v lize, udělal první změnu po necelé půlhodině, kdy zraněného Traorého nahradil Provod.

Po změně stran zakroutil Stanciu přímý kop k tyči, Šeda ho ale vytěsnil na roh. Poté přišel Kolářův nejvýraznější zákrok večera. Ladra si naběhl do šestnáctky na Túliův centr a z první vypálil, jenže slávistický gólman konečky prstů vyrazil balon nad břevno.

V 64. minutě odmítl navýšení náskoku slávistický kapitán Bořil, jenž zblízka zamířil mimo. Další přímý kop Stancia skončil vedle a vzápětí Tecl tváří v tvář Šedovi ani ve své třetí šanci neuspěl.

Vršovický celek napravil předchozí dvě venkovní ligové porážky. Mladou Boleslav porazil v nejvyšší soutěži poosmé za sebou, z toho počtvrté po sobě na jejím hřišti. V pátém z posledních šesti vzájemných duelů v lize navíc slávisté neinkasovali.

"Kluci dnes předvedli skvělý výkon, nejen herní, ale i mentální. Oproti předcházejícím jarním zápasům jsme měli skvělou organizaci hry a všechno si to sedlo. Hrozně mě těší, že tam nebyl ani jeden slabší individuální výkon. Všichni hráči zahráli špičkově nebo velice dobře," prohlásil Trpišovský.

FK Mladá Boleslav - Slavia Praha 0:1 (0:1)

Branka: 22. Ševčík. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Kotík - Adam (video). ŽK: Mazuch, Wágner - Stanciu. Bez diváků.

M. Boleslav: Šeda - Křapka, Jakub Klíma, Mazuch, Túlio - Hubínek, Janošek (77. Arroyo) - Ladra, Budínský, Fulnek (46. Wágner) - Jiří Klíma (69. An Če-čun). Trenér: Weber.

Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Zima, Bořil - Traoré (29. Provod), Holeš - Masopust (89. Frydrych), Stanciu, Ševčík (58. Takács) - Tecl (89. Musa). Trenér: Trpišovský.

Jozef Weber (trenér M. Boleslavi): "Slavia vyhrála zaslouženě, protože ve většině utkání byla fotbalovější, dynamičtější a rychlejší. Přesto jsme tam i my měli pasáže, kdy jsme měli šance. Do utkání jsme se dostali hlavně ve druhé půli. Pokud chcete být se Slavií úspěšní, tak kromě Plzně a Sparty lze těžko předpokládat, že s ní někdo bude držet krok celé utkání. Je potřeba využít takových šancí jako v závěru prvního poločasu nebo ve druhé půli. V první půli jsem klukům vyčítal malou odvahu. Víme, že hrajeme proti lepšímu soupeři. Nemůže nás znervóznit, že víc drží balon."

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Jsem spokojený nejen s výsledkem, ale i výkonem. Až na tu pasáž ve druhém poločase, kdy Boleslav měla gólovky, 'Koli' (Kolář) nás tam podržel. Boleslav měla na začátku druhé půle desetiminutovku, kdy nás přitlačila. Po té pauze a všem, co se dělo v posledním týdnu, kdy nám odpadl (přípravný) zápas, jsem rád za vítězství, ale i za to, jak se kluci prezentovali. Nejenom hrou, ale i pohybem, dynamikou."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články