Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jablonec s Brnem budou u restartu ligy, kouč Rada má ovšem koronavirus

Jablonec a Brno čeká předehrávka 7. kola. Hostující Zbrojovka ale před duelem bojuje s nakaženými v týmu a Severočeši jsou tak jasným favoritem. I u nich ale bují covid-19. Při obnovení první ligy budou domácí postrádat trenéra Petra Radu i jeho asistenty. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport od 17:40.

Petr Rada
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Rada měl během čtvrtka tušení, že se nakazil. "Bolí mě záda, nejsem ve své kůži. Měl jsem trošku zimnici, teplotu ne. Ráno jsem byl píchlej. Pokud z toho vypadnu, bude to pro mě osobně nepříjemné, ale nedá se nic dělat," řekl dvaašedesátiletý kouč Deníku Sport. 

Mužstvo by měl vést trenér mládeže Džimis Bekakis, pomáhat mu budou Jaroslav Vodička a Tomáš Čížek z B-týmu. Testy u hráčů Jablonce dopadly negativně.

První liga dosud odehrála nekompletních šest kol a poté byla kvůli zhoršené koronavirové situaci v Česku jako jedna z mála na světě zastavena. V pondělí vláda oznámila, že povolí restart profesionálních sportovních soutěží. Pokračovat budou za přísných hygienických podmínek včetně testování na covid-19 před každým zápasem, na které už byli prvoligoví fotbalisté zvyklí. Hrát se bude bez diváků.

"Těšíme se, zaplaťpánbůh, že to vláda povolila. Delší pauza už by byla hodně deprimující, co se týče psychiky, ale hlavně ekonomiky pro fotbal. Sice to bude bez lidí, ale můžeme hrát. Bez lidí už to bylo i na jaře. Tam jsme ale mohli odehrát dva tři přáteláky, teď se vůbec nemohlo hrát, o to to bude složitější. Po té měsíční pauze nevíme, kdo jak na tom bude herně," řekl Rada.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Extra

Jeho tým, který nepřešel přes kvalifikaci Evropské ligy, zatím doma v této sezoně ve třech zápasech neztratil ani bod a dobrou sérii na vlastním stadionu by rád prodloužil.

"První kola po té pauze budou asi hlavně o morálce, vůli. Naposledy jsme sice prohráli na Spartě, ale za výkon jsme se nemuseli stydět. Viděl jsem tam určitý nárůst. Brno je dole, ale v mančaftu má zkušené hráče. Začátek jim nevyšel, ale některé zápasy odehráli dobré. Že by byli vyloženě v útlumu, to ne," podotkl Rada.

Brno po návratu do ligy stále čeká v nejvyšší soutěži na vítězství a poslední čtyři kola prohrálo. Zbrojovka má navíc se 17 inkasovanými góly nejhorší obranu a uzavírá nekompletní tabulku.

"V Jablonci nás čeká mužstvo, které hraje pravidelně evropské poháry. Bude to pro nás těžká šichta. Na druhou stranu jsme si vědomi našeho nepodařeného vstupu do sezony a uděláme maximum, abychom to napravili. A toto je první příležitost," řekl brněnský kouč Miloslav Machálek.

Na začátku týdne mělo hned šest hráčů Zbrojovky pozitivní test na covid-19. "Uvidíme, co nám řeknou předzápasové testy, jestli někdo další vypadne nebo se naopak vrátí. Vycházíme z toho, že bychom pravděpodobně měli v pátek hrát, a chystáme se na to. Nic dalšího neovlivníme," dodal Machálek.

Problémy s covidem hlásí i Baník Ostrava. Tomu bude na lavičce v sobotím utkání s Příbramí chybět trenér Luboš Kozel. Nahradí ho kouč B-týmu Ondřej Smetana s asistentem Ivo Stašem. Podle Sportu jsou mezi nakaženými hráči gólmani Baníku Jan Laštůvka a Viktor Budinský.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články