Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Hübschman: Pokud ligu dohrajeme, budeme rádi. Ale je potřeba, aby se to uklidnilo i v Evropě

Fotbalisté se velmi pozvolna dostávají do zaběhnuté přípravy. A restart ligy je téměř na dohled. To si velmi pochvaluje jablonecký kapitán Tomáš Hübschman. Podle osmatřicetiletého bývalého reprezentanta je vidět, že se situace okolo pandemie nového koronaviru v Česku uklidňuje. Ostřílený matador také kvituje, že dnes mohl s týmem poprvé dělat už i soubojová cvičení.

Sport
zdroj: ČT4

"Zaplaťpánbůh, že se to postupně otvírá. Od začátku říkám, že se to snad brzy všechno ustálí a všechno se otevře. Ale těžko se bude odhadovat, jaký dopad bude na život a ekonomiku. Teď bude záležet, jak na to budou lidé a podnikatelé reagovat," zdůraznil Hübschman.

Vláda původně plánovala povolit venkovní sportovní zápasy bez diváků od 8. června, ale na konci minulého týdne harmonogram uvolňování opatření uspíšila. První liga, která se zastavila před polovinou března, by se tak mohla od 25. května znovu rozběhnout a dohrát.

Je nám líto, video expirovalo.
LFA schválila znovuzahájení fotbalové ligy od 25. května

"Pokud se nám to povede dohrát, tak budeme rádi. Ale je potřeba, aby se to uklidnilo i v Evropě a celém světě. Bylo by zvláštní, kdyby se to u nás dohrálo, ale nebudou se hrát třeba evropské poháry, protože tam situace nebude dobrá. Neříkám, že se svět vrátí úplně do normálních kolejí, protože tato situace ovlivní každého," poznamenal Hübschman.

Konečně to připomíná fotbal

Je rád, že profesionální fotbalisté mohli poprvé po rozběhnutí tréninků ve skupinách i do soubojů a počet zúčastněných osob se zvedl na deset. Od minulého týdne se směly týmy připravovat jen omezeně, maximálně v osmi lidech a ve dvoumetrových rozestupech bez kontaktních cvičení.

"Může se jít do soubojů a můžeme dělat něco, co připomíná fotbal. Předtím to byla spíš příprava. Sice tam byl balon, ale pokud se nemůžeš dostat na dva metry k hráči, tak to je v kontaktním sportu složité. Když teď můžeme hrát hry a dostat se do souboje, je to rozhodně lepší. V šesti nebo osmi lidech to je spíš zaměřené na kondiční stránku," dodal Hübschman.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články