Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Přípravu zahájilo už i Slovácko. Květnový start soutěže by nebyl problém, zní z klubu

Jako poslední ze šestnácti prvoligových týmů zahájili přípravu na případné dohrání soutěže fotbalisté Slovácka. I když uvolnění opatření proti pandemii koronaviru umožnilo týmům připravovat se po skupinkách už od minulého pondělí, trenér Martin Svědík dal hráčům volno a povolal je ke společné přípravě až nyní.

Během minulého týdne se situace změnila. První liga směřuje k zahájení už 25. května místo dříve plánovaného 8. června. Na Slovácku v tom ale problém nevidí.

"Hráči přišli na první trénink v dobré náladě a podle nás jsou dobře fyzicky připraveni," řekl Svědíkův asistent Jan Palinek.

Minulý týden měli hráči volno a svoje aktivity nemuseli trenérovi nijak hlásit, na rozdíl od předchozích týdnů, kdy byly sporttestery v plné permanenci. "Každý z nich nějaký pohyb do svého kalendáře zařadil, ať už to byl tenis, či jízda na kole," přiblížil Palinek.

Je nám líto, video expirovalo.
Jako poslední z prvoligových týmů zahájilo přípravu Slovácko

Tým trénoval ve dvou fázích a vždy po skupinách po devíti, zvláštní partu vytvořili gólmani pod vedením Luboše Přibyla. "Na hráčích byla znát radost, že se zase po delší době vidí a že si mohou společně kopnout do balonu," uvedl Palinek.

"Máme teď měsíc na to, abychom hráče připravili herně a takticky. To je časově dostačující doba. Když máme klasickou letní či zimní přípravu, tak na to potřebujeme tři týdny," vypočítal Palinek.

Poukázal ale i na slabé stránky této přípravy. "Trénovat ve skupinách a bez kontaktu není úplně ono, ale nedá se nic dělat," konstatoval.

Součástí klasické přípravy bývají i zápasy, ale ty nyní logicky v plánech chybí. "Musíme prostě najít takový způsob tréninku, který to bude co nejvíce suplovat. Vše se však vyvíjí a během několika dní se situace může zase posunout někam jinam, takže nemá cenu se tím nějak hlouběji zabývat. Navíc je to pro všechny stejné," prohlásil Palinek.

Pokud by první liga opravdu začala koncem května, Slovácko se hned v prvním kole po koronavirové pauze utká doma s Olomoucí. Ve zbývajících šesti kolech základní části bude mít výhodu domácího prostředí čtyřikrát.

Slovácko je v tabulce po 24 kolech šesté, jen s tříbodovou ztrátou na třetí Jablonec a s dvoubodovým náskokem na devátou Spartu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články