Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Hložek zahájil kanonádu na Letné a stal se nejmladším střelcem ligové historie. Je to velká čest a motivace, řekl

V 16 letech, 7 měsících a 15 dnech se Adam Hložek zapsal do dějin české nejvyšší soutěže. Ofenzivní talent pražské Sparty totiž skóroval ve šlágru 24. kola proti Plzni a o pouhé tři dny překonal dosavadní rekord Tomáše Pilíka z roku 2005.

Sparťan Adam Hložek (vlevo) slaví první ligový gól s Benjaminem Tettehem
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Hložek v očekávaném souboji otevřel skóre v 10. minutě hlavou po Kangově centru. "Samozřejmě je to pro mě velká čest a zároveň velká motivace do další práce. Dneska byl ten gól důležitý, ale důležité jsou hlavně tři body a výhra 4:0," řekl Hložek.

Při svém střídání v 81. minutě si od domácích fanoušků vysloužil bouřlivý aplaus. "Je krásný pocit, když stadion vyvolává vaše jméno, byl jsem v euforii," přiznal Hložek. "Před zápasem jsem byl docela dost nervózní, ale od prvního hvizdu to ze mě spadlo," dodal.

Talentovaný ofenzivní hráč zasáhl v této sezoně do osmi ligových zápasů  debut mezi elitou si odbyl loni v listopadu na hřišti Karviné a premiérový soutěžní gól za Spartu vstřelil v říjnovém utkání domácího poháru proti Slavoji Polná.

"Určitě jsem tolik duelů nečekal, ale myslím, že je to odměna za tvrdou práci. Je to pro mě čest a je to krásné," konstatoval rodák z Ivančic.

Velkou poklonu mu složil trenér Letenských Zdeněk Ščasný. "Hložek je mimořádný talent. Nehraje proto, že má šestnáct, ale proto, že si to zaslouží. Od první chvíle, během podzimu, kdy jsme to blbě kousali a nehráli dobře, on byl jeden ze světlých momentů," uvedl Ščasný.

"Je stejný v trénincích i v zápasech. Ne že by neměl respekt, ale nemá strach. Je sebevědomý, silný na balonu  roste z něj vynikající fotbalista," přidal kouč.

Srovnávat Hložka se současným sportovním ředitelem klubu Tomášem Rosickým, který také zářil už jako teenager, ale nechtěl. "Jsou si podobní jen věkem, Tom byl odlišený hráč. Měl něco úplně jiného, byl typologicky jiný. Je úžasné, že v tomhle věku hraje ligu a jsem rád, že oba začali pode mnou. To je příjemné," zakončil Ščasný.

Nejmladší střelci v historii první ligy:

1. Adam Hložek (16 let, 7 měsíců)
2. Tomáš Pilík (16 let, 7 měsíců)
3. Václav Kadlec (16 let, 11 měsíců)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články