Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hellebrand míří ze Slovácka do Slavie. Kde budou hrát na jaře Hušbauer se Škodou?

První zimní posilou Slavie se stal záložník Patrik Hellebrand. Dvacetiletý mládežnický reprezentant odletí s vedoucím týmem české ligy na soustředění do Španělska a jeho přestup ze Slovácka bude definitivně dotažen v příštím týdnu. Na Pyrenejský poloostrov naopak neodcestuje duo Milan Škoda – Josef Hušbauer, které jedná o novém angažmá v zahraničí.

Patrik Hellebrand v dresu Slovácka
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

O Hellebranda usilovalo v zimě několik celků. "Rozhodl velký zájem Slavie. Žádný z klubů na mě nezanechal takový dojem jako trenéři a celkově Slavie. Je to pro mě obrovská motivace a čest. Jsem strašně rád, že se vše stihlo před začátkem zimní přípravy," uvedl Hellebrand.

S fotbalem začal ve Zlíně, kde v květnu 2017 debutoval v lize. Poté zamířil do Slovácka a v barvách týmu z Uherského Hradiště se postupně propracoval do sestavy A-mužstva. V nejvyšší soutěži začal pravidelně nastupovat až během letošního podzimu, kdy si připsal 11 startů a také první gól, jímž rozhodl o cenné výhře 2:1 nad Plzní. V probíhajícím ročníku má úspěšnost přihrávek 92 procent.

"Z příchodu Patrika máme velkou radost. Velký faktor sehrál náš šéfskaut Petr Hurych, který ho do Slavie lákal už před dvěma lety. Tenkrát to nevyšlo. Pořád za mnou chodil a otravoval mě, že je ve Slovácku skvělý hráč. Jezdili jsme se na něj dívat na reprezentace, intenzivně jsme ho sledovali. Když naskočil do ligy, tak hrál velmi dobře," řekl trenér Jindřich Trpišovský.

"Je to ještě mladý kluk, moc toho v lize neodehrál, ale má obrovský potenciál. Je to velice zajímavý kreativní ofenzivní hráč s nestandardním řešením situací, které mají vyspělí hráči v Evropě. Je ale před ním dlouhá cesta. Jsem rád, že je tu s námi už teď před startem přípravy, pro hráče je důležité být s týmem od prvního dne," dodal kouč ligového šampiona.

Zamíří Škoda s Hušbauerem do zahraničí? 

Škoda přišel do Slavie v lednu 2012 z Bohemians a stal se jednou z hlavních tváří sešívaných. Mezi českou elitou dal třiatřicetiletý útočník za tým z Edenu 77 ligových branek a je nejlepším novodobým střelcem klubu.

Se Slavií získal dvakrát ligový titul a na podzim si připsal také start ve skupině Ligy mistrů. Během podzimní části však příliš nenastupoval a více začal hrát až těsně před zimní pauzou, kdy se střelecky prosadil ve třech zápasech za sebou. Smlouvu má do konce aktuálního ročníku. 

Hušbauer se do Slavie přesunul před čtyřmi lety ze Sparty. I on získal s červenobílými dva ligové tituly. Devětadvacetiletý středopolař odehrál za tým z Edenu 122 ligových utkání, v nichž si připsal 22 branek a 33 asistencí.

V evropských pohárech včetně kvalifikací nastoupil za celek z hlavního města do 25 střetnutí s bilancí 4 gólů a 2 přihrávek. Stejně jako Škoda má smlouvu do konce sezony. V souvislosti s angažmá v zahraničí se v jeho případě nejvíce skloňuje bundesligová Fortuna Düsseldorf.

V letadle směr Španělsko nebude ani Hora s Hromadou

Na soustředění neodcestuje ani záložník Jakub Hromada – ten bude na jaře hostovat v Liberci. Z podzimního kádru skončil Jakub Hora, na kterého klub neuplatnil opci.

Kromě zmíněného Hellebranda je nováčkem v kádru i liberijský středopolař Oscar Dorley, jenž do Slavie přestoupil už v létě, ale podzim ještě odehrál v Liberci. Po hostování v Jablonci se vrátil další záložník Jan Sýkora.

Do přípravy s A-týmem se zapojilo i pět talentů z mládežnické akademie – Joao Felipe, Daniel Kosek, Jakub Křišťan, Daniel Langhamer a Jan Sirotník. Mužstvo by měli ve Španělsku doplnit dva mladí hráči a dva trenéři z Bahrajnu v rámci spolupráce s tamní asociací.

Lídr české ligy bude na soustředění ve španělské Marbelle do 16. ledna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články