Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Plšek opouští Sigmu a míří do Maďarska

Jakub Plšek a Sigma Olomouc. Toto spojení přestává po dlouhých letech platit. Šestadvacetiletý ofenzivní záložník přestoupil do týmu Puskás Akadémia, kde podepsal smlouvu na dva a půl roku. "Strávil jsem celý fotbalový život v Olomouci. Hledal jsem nové výzvy a snažil se otevřít novou kapitolu ve své kariéře," okomentoval svůj přestup hráč.

Plšek dal na podzim sedm ligových gólů a byl nejlepším olomouckým střelcem. Celkem odchovanec Hanáků v nejvyšší soutěži během šesti sezon odehrál 116 zápasů, ve kterých zaznamenal 26 branek a 12 asistencí. Puskás chtěl Plška získat už loni v létě, kdy ještě k dohodě nedošlo.

"Puskás Akadémia se o mě zajímal už před půl rokem, ale tehdy Sigma jeho nabídku nepřijala. Nyní už jsem tady a jsem velmi šťastný, protože jsem v dobrém a ambiciózním klubu, kde jsou úžasné prostředí a podmínky," řekl Plšek.

Puskás je po úvodní části maďarské ligy na čtvrtém místě tabulky. V týmu z města Felcsút působí i další Čech útočník David Vaněček a trenérem je Slovák Zsolt Hornyák, jenž dříve vedl Liberec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články