Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Odejde Stoch ze Slavie? Příchod Stancia není v tuto chvíli aktuální, řekl Trpišovský

Nabídku z Řecka obdržela Slavia na záložníka Miroslava Stocha. Podle trenéra červenobílých Jindřicha Trpišovského ji vedení klubu zvažuje a záležet bude také na postoji slovenského reprezentanta. Kouč ligového mistra zároveň potvrdil, že Pražané byli v kontaktu s bývalým sparťanem Nicolaem Stanciem, ale jeho příchod ze saúdskoarabského Al Ahlí nepovažuje za aktuální.

Stoch byl v uplynulé ligové sezoně druhým nejlepším slávistickým střelcem. Jaro mu však nevyšlo a dal během něj pouze dva soutěžní góly.

"Miňo s námi normálně trénuje. Nabídku obdržel, klub nás kontaktoval. Vedení ji zvažuje. Teď to bude spíš o tom, jestli budeme ochotní ho uvolnit. A hlavně bude záležet na postoji samotného hráče, co bude chtít," prohlásil Trpišovský po prohře 0:2 s Českými Budějovicemi v prvním utkání přípravy v Čelákovicích.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia odstartovala přípravu nečekanou porážkou s Budějovicemi

Připustil, že sešívaní byli v kontaktu se Stanciem, který v zimě předčasně opustil Spartu a zamířil do Saúdské Arábie. "Něco proběhlo, řeší to (sportovní ředitel) Honza Nezmar a vedení klubu. K nějakému kontaktu došlo, ale bylo to hodně složité. Myslím, že v tuto chvíli to ani není aktuální."

Angažování šestadvacetiletého rumunského reprezentanta, jenž na Letnou přestoupil jako nejdražší hráč české ligy, by se kouč Slavie nebránil. Záložníkova sparťanská minulost by mu nevadila. "Co bylo, to bylo. To řešit nemohu. Ten hráč se nějak ocitl v Arábii, to je jeho věc, jeho příběh. Naopak to, že odtamtud chce odejít a hrát opět evropský fotbal, ukazuje, že to má v hlavě srovnané," konstatoval Trpišovský.

"Teď to není aktuální, ale objevila se nějaká možnost. Já čelil akorát dotazu, jestli si ho umím představit v mužstvu. Já řekl, že jo. Je v nejlepším věku. Je to nadstandardní hráč, možná nejkvalitnější zahraniční fotbalista, který se objevil v naší lize. Je to typologicky hráč, kterého možná úplně nemáme, pokud se chceme rovnat týmům jako Ajax Amsterdam či Celtic Glasgow, které nás čekají v kvalifikaci Ligy mistrů," dodal trenér mistra.

Vedle Stocha by Slavii mohli opustit i Simon Deli či Michael Ngadeu, o něhož je zájem v Belgii. "Také se o nich mluví, myslím, že nás to bude provázet celé léto. Díky úspěšné minulé sezoně tomu budeme čelit dlouho. Michael je na mistrovství Afriky, může jít s Kamerunem daleko. Jeho situaci sonduje spousta klubů, nejen Genk. Všichni víme, že Michael a Simon mají výstupní klauzule, je to spíš o nás bez nás. Bude spíš záležet na hráčích, jak se rozhodnou," podotkl úspěšný kouč.

Do úvodního prohraného přípravného zápasu s Českými Budějovicemi ještě nenasadil reprezentanty v čele s nejlepším hráčem nejvyšší soutěže Tomášem Součkem. "My to hráli místo tréninku, protože v pátek odjíždíme na kemp a času je hrozně málo. Chtěli jsme, aby se kluci dostali na dobré hřiště s dobrým soupeřem. Ukázalo to to, co víme, že jsme hodně unavení. Také nám to ukázalo, že jsme udělali chyby v rozehrávce, z kterých jsme dostali góly," zakončil Trpišovský.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články