Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Gula: Tabulková realita je velmi špatná, nesu za to zodpovědnost

Nejhorší umístění po podzimní části od ročníku 2006/07 musí skousnout v Plzni. Viktoria totiž zakončila kalendářní rok 2020 porážkou 0:1 s vedoucí Slavií a krátkou přestávku stráví až na deváté příčce. Trenér Adrian Gula označil tuto pozici za velmi špatnou a neodpovídající ambicím realizačního týmu, klubu a kvalitě hráčského kádru. Slovenského kouče čekají intenzivní jednání s vedením o budoucnosti na lavičce Západočechů.

Trenér plzeňských fotbalistů Adrian Gula
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Jeho svěřenci z posledních sedmi ligových zápasů pětkrát prohráli a po 14 kolech ztrácí na Slavii propastných 15 bodů - úřadující mistři navíc mají o jedno odehrané utkání méně. "Je to jednoznačně velmi velmi špatná pozice v tabulce. Neodpovídá to ambicím našim, klubovým, kvalitě hráčů. Budeme o tom určitě intenzivně diskutovat," řekl Gula.

"Z našeho úhlu pohledu jsme dělali maximum, ale výsledkově to nevyšlo. V listopadu jsme rozdávali vánoční dárky a to nás jednoznačně stálo lepší umístění. Podle mě nás kromě Slovácka (prohra 0:4) nikdo herně nepředčil," doplnil pětačtyřicetiletý trenér.

Viktorii vede rok. Zatímco první polovina angažmá vyšla výborně a Plzeň pod ním v minulé sezoně dlouho naháněla Slavii, druhá polovina je úplně jiná. Ambiciózní klub v létě vypadl v předkolech Ligy mistrů i Evropské ligy a renomé si nespravil ani v domácí soutěži.

"V první části našeho působení jsme byli produktivní a lehcí v koncovce," poznamenal Gula. "Právě ztráta té lehkosti ve finální třetině nám ublížila natolik, že jsme poztráceli velmi jednoduchá utkání, lehké body. Výsledek je pro nás všechny velmi špatný. Bude čas a prostor si to zanalyzovat, ale tabulková realita je velmi špatná a za to nesu zodpovědnost," přidal bývalý kouč Žiliny nebo slovenské reprezentace do 21 let.

Nicolae Stanciu ze Slavie právě překonal Jindřicha Staňka z Plzně
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Plzeňští však na podzim neměli problémy pouze v ofenzivě. "My jsme dostali i hodně gólů. Na to, jakou máme kvalitu, tak stabilita v těchto měsících byla velmi chabá. Vnímám to komplexně z pohledu mužstva a nás trenérů," konstatoval Gula.

Jeho svěřencům se vůbec nedařilo v zápasech, které se nevyvíjely v jejich prospěch. "Tady je třeba učit hráče o mnoho rychleji tak, aby mentalita byla na jiné úrovni a nedokázalo nás to takovým způsobem vykolejit. Přišli jsme o velké množství bodů, protože to z mého pohledu bylo o nás. Při veškerém respektu k soupeřům. My vyskočili ze zápasu a zatím jsme nedokázali udržet nejen tempo a intenzitu, ale i herní plán, který do určité doby byl funkční, navzdory porážce," vysvětlil někdejší záložník.

Uvědomuje si, že plzeňský klub je v současnosti na pomyslném rozcestí a musí si vybrat, kudy půjde v následujících měsících. "Těch cest je mnoho a jsou různé. Jedním je změna trenéra, to je jeden emocionální impuls. Dalším je nějaká evoluce a rekonstrukce kádrových věcí. Ale k tomu je třeba si sednout s nadhledem a bez emocí, protože teď jsme smutní z toho, že jsme to nezvládli. Hlavně jsme smutní z toho, jak jsme se prezentovali vůči našim fanouškům na venkovních stadionech," zakončil Gula.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články